Sådan løser du en statisk IP-adresse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Valg af en IP-adresse

1.

Find din IP-adresse. Dokumentationen, der fulgte med din router, giver det standardnummer, der er angivet af fabrikken. Alternativt kan routerens IP-adresse findes ved at logge på routers administrative software.

2.

Vælg en IP-adresse til din computer, der deler det samme 'subnet' 'som din router. Med andre ord, vælg et nummer, der kun adskiller sig fra det sidste nummer som din routeradresse. Hvis din routeradresse f.eks. Er 192.168.0.1, kan du vælge en IP-adresse inden for intervallet 192.168.0.2 til 192.168.0.254. Sørg for at vælge en IP-adresse, der adskiller sig fra adressen til andre computere og enheder i dit netværk.

3.

Skriv adressen til din router, som du vil bruge at udfylde standard gateway adressen (til Windows) eller router adressen (til Mac). Skriv også den nye IP-adresse, du har valgt til din computer.

Nulstil IP'en (Windows Vista)

1.

Identificer dit dynamiske navn System (DNS) servere ved at vælge 'Start' og 'Run' og derefter skrive 'CMD' og trykke på Enter-tasten. Når DOS-vinduet vises, skal du skrive 'ipconfig / all' (uden citaterne).

2.

Rul gennem oplysningerne, indtil du finder ordene 'DNS-server'. Skriv IP-adresserne ud for disse ord.

3.

Klik på 'Start' og 'Kontrolpanel.' Vælg 'Netværk og Internet', efterfulgt af 'Netværk og delingscenter'.

4.

Klik på 'Administrer netværksforbindelser' fra listen Opgaver til venstre. Skærmen 'LAN eller High-Speed ​​Internet' vises.

5.

Højreklik på navnet på din netværksadapter, og gå derefter til 'Egenskaber' på drop- down list.

6.

Vælg 'Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4)' og klik på 'Egenskaber'. Skærmen 'Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4)' vises.

7.

Klik på 'Brug følgende IP-adresse' og indtast IP-adressen, subnetmasken (normalt 255.255.255.0 for private hjemmenetværk), standard gateway og DNS server adresser i vinduet der vises. Klik på 'OK' for at afslutte processen med at indstille IP-adressen.

Nulstil IP'en (Mac OS X)

1.

Klik på Apple-menuen i øverste venstre hjørne af din skærm. Vælg 'Systemindstillinger.'

2.

Vælg ikonet 'Netværk'. Gå til 'Placering' øverst på skærmen, klik på rullemenuen og vælg 'Rediger steder'. Klik på plustegnet i vinduet Netværkspræference for at tilføje et sted, og indtast derefter et navn, der er let at huske. Klik på 'Udført'.

3.

Dobbeltklik på den forbindelse, du ønsker at indstille, f.eks. Ethernet-ikonet, hvis du bruger en Ethernet-forbindelse eller lufthavnikonet, hvis du bruger trådløst internet.

4.

Skriv ned dine DNS-servere, som vises under fanen TCP / IP.

5.

I menuen 'Konfigurer Ipv4' skal du vælge 'Manuel.'

6.

Udfyld IP-adressen, subnetmasken, routeren, DNS- og søgedomenerne. < /p>

7.

Klik på 'Anvend' for at gennemføre dine indstillinger.

Tips og advarsler

  • Statisk IP Adresser er ofte nemme at indstille eller ændre via din router-software. Se instruktionerne, der fulgte med routeren, for at gøre dette.
  • Din router-software kan også bruges til at se de IP-adresser, der allerede er brugt af dit netværk.
  • Disse instruktioner kan gælder ikke, hvis du får en offentlig statisk IP-adresse fra din internetudbyder. I stedet skal du kontakte din tjenesteudbyder for at få instruktioner.
  • En IP-adresse er et nummer tildelt til din computer, der identificerer det til andre computere på et netværk. IP-adresser skrives normalt som fire sæt tal adskilt af perioder, som f.eks. '192.168.0.1' eller en lignende adresse. Hjemmecomputere modtager en midlertidig - eller 'dynamisk' - IP-adresse, der ændres hver gang du genstarter eller nulstiller din netværksforbindelse som standard. Du kan dog manuelt indstille en statisk IP-adresse, der ikke ændres. Dette kan hjælpe med at løse eller forhindre konflikter forårsaget af dubletter adresser blandt enheder og forenkler at køre en server eller andre tjenester. Du kan også rette din statiske IP-adresse ved at nulstille den.