Sådan sikres et ad hoc-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start' og klik derefter på 'Opret forbindelse til.'

2.

Klik på 'Konfigurer en forbindelse eller netværk' . Dette åbner en dialogboks, der giver dig mulighed for at 'Opsæt et trådløst ad hoc-netværk'. Klik på 'Næste'. Du skal læse de oplysninger, der forklarer trådløse ad hoc-netværk. Klik på 'Næste'.

3.

Indtast et netværksnavn i feltet 'Netværksnavn:'. For den bedste sikkerhed, vælg et navn, der ikke er tydeligvis forbundet med dig. Navngiv f.eks. Dit netværk 'bkbob728' i stedet for 'TheSmithFamily.'

4.

Vælg dine sikkerhedsindstillinger. For den bedste sikkerhed, vælg WPA (eller WPA-2, hvis tilgængelig) kryptering. WEP giver en mindre sikkerhedsform for kryptering, og selvfølgelig 'Ingen kryptering' giver netop det - ingen kryptering. For WEP eller WPA skal du indtaste en sikkerhedsnøgle på mellem otte og treogtres tre tegn afhængigt af dit valg.

5.

Indtast og indtast din sikkerhed igen nøgle eller adgangskode, der er en streng på otte til treogtres bogstaver og tal. Skriv ned din nøgle. Bogstaverne er sagerfølsomme, så hvis du bruger store bogstaver, skal du sørge for at registrere dem korrekt. Du skal indtaste den samme sikkerhedsnøgle på andre computere, som du vil deltage i dit ad hoc-netværk. Klik på 'Næste', og dit sikre ad hoc-netværk oprettes.

Hvis du har brug for at dele filer og printere hjemme hos lejligheden, men ikke ønsker at springe til en dyr trådløs router, er der et alternativ tilgængeligt. Microsoft Windows letter oprettelsen af ​​ad hoc-netværk, som passer til dine behov og prisklasse. Ad hoc-netværk er peer-to-peer-netværk, der ikke kræver infrastruktur af routere eller switches. Men som med alle trådløse (og kablede) netværk er sikkerhed et problem, der burde være bekymret for dig. Microsoft Windows giver mulighed for at opbygge og sikre et ad hoc-netværk.