FTP Data Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Koncept

FTP er baseret på begrebet klient-server-model. Denne model siger, at når en kommunikationssession er udviklet mellem to parter; den kontaktede part fungerer permanent som vært (eller server), mens den kontaktende part fungerer som gæst (eller klient). På denne måde er data tilgængelige på serveren, som efter kundens anmodning (og godkendelse) deles eller udveksles.

Nøglefunktioner

FTP er udviklet som en datadeling eller adgangsprotokol. Gennem dette menes det, at det understøtter alle de programmer, der bruges som applikationer til adgang til fjerntliggende eller fjerne data (f.eks. Browsere eller centraliserede databaseapplikationer). Endvidere giver FTP (i modsætning til HTTP) grafisk eller ikonbaseret interface til sine brugere, hvilket gør det til et foretrukket valg til overførsel af flere filer samtidigt.

Begrænsninger

En af de største begrænsninger forbundet med FTP er af datasikkerhed. Af denne grund anses FTP-baserede filservere for at være yderst sårbare for en ekstern eller uautoriseret indtrængen. Endvidere leverer FTP funktioner som anonym brugeradgang og webadgang til sine brugere, hvilket også bidrager til at gøre det til et dårligt valg, når det gælder datasikkerhed. FTP (filoverførselsprotokol) er en netværksprotokol, der bruges til at få adgang til og overføre data på et bestemt sted via TCP / IP-netværk (transmissionskontrolprotokol / internetprotokol). Det betyder, at de fleste af de eksisterende computernetværk / internetværk (som LAN, WAN og endda internet) kan indarbejdes til en filoverførsel ved hjælp af FTP.