Font stilarter i Joomla

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Joomla er et content management software system, der giver dig mulighed for at oprette personlige hjemmesider. Det tilbyder flere skabeloner, som du kan ændre og øge for at oprette en unik skræddersyet hjemmeside. Det fungerer også som en database til dit websteds information. Mens der er mange skrifttypefamilier, som du kan vælge, er der 10 standard skrifttyper, der bruges til webdesign. Næsten alle computere kan genkende disse skrifttyper, så dine websites vises ensartet og konsekvent på hver computer. Mens du kan vælge at installere en anden skrifttype på Joomla, vil det gøre din hjemmeside ulæselig på nogle computere.

Serif-skrifttyper

Serif-skrifttyper har fine linjer og udsmykninger i enderne og kryds Serif-skrifttyper kan skabe et mere formelt, klassisk udseende. De almindelige serif skrifttyper er Times New Roman, Times, Georgia og Courier New.

h2> Sans Serif-skrifttyper Sans Serif-skrifttyper er skrifttyper uden udsmykninger. De har tendens til at se mere professionelle og lettere at læse tekstblokke. De sans serif-skrifttyper, der traditionelt anvendes, er Ariel, Verdana, Helvetica, Comic Sans Serif, Tahoma og Trebuchet.

Ændring af stilarter

For at ændre din skrifttype på en Joomla website, skal du gå ind i din skabelonlederindstilling og gå til Rediger CSS-mappen. Her kan du ændre skrifttypefamilien, størrelse, farve, linjens højde og baggrundsfarve.