Sådan opsættes en trådløs internetforbindelse med Windows XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut dit modem til routeren med et Ethernet-kabel. Plug routerens vekselstrømsadapter til en strømkilde. Vent på 'Internet', 'Lan' eller 'Wlan' -lampen for at tænde routeren.

2.

Tilslut routeren til din computer med et Ethernet-kabel og tænd din computer.

3.

Klik på menuen 'Start' på din computer og vælg derefter 'Kør'. Type 'cmd.exe.' Ved kommandoprompten, der nu vises, skriver du 'ipconfig.' Du vil se flere linjer med information. På 'Default Gateway' linjen vil du se flere tal og prikker, som '192.168.1.1.' Skriv denne information ned.

4.

Åbn din internetbrowser. Indtast oplysningerne fra standardgatewaylinjen i adresselinjen og tryk på 'Enter'.

5.

Åbn din router manual og følg trinene for at konfigurere din router. Konfigurationer er forskellige fra model til model. Når du er færdig, skal du slukke for din computer.

6.

Tag stikket ud af din computer og genstart computeren. Når din computer er fuldt genstartet, får du en besked lige over Aktivitetslinjen 'Trådløse netværk opdaget.' Klik på den pågældende besked.

7.

Vælg 'Se ledige trådløse netværk.' Vælg dit netværk for at oprette forbindelse til det. Afhængigt af hvordan du har konfigureret din router, skal du muligvis indtaste et brugernavn, kodeord eller dekrypteringsnøgle, før du får adgang til dit nye trådløse netværk.

Med Windows XP kan du oprette din computer for at få adgang til internettet trådløst. Dette giver dig mulighed for at bruge en bærbar computer fra hvor som helst i dit hus og måske endda udenfor på et dæk eller våbenhus. Du kan også bruge en trådløs internetforbindelse til at hjælpe med at lindre det rod, der kan skyldes at have for mange kabler rundt på din stationære computer.