Sådan tilføjes en port til printerdeling

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn menuen 'Start' på computeren, der kører Windows XP, og klik derefter på 'Printere og faxe.'

2.

Klik 'Tilføj en printer' i vinduet Printere og faxe for at åbne guiden Tilføj printer.

3.

Klik på 'Næste' på det første skærmbillede i guiden Tilføj printer og vælg derefter 'Lokal printer tilsluttet denne computer' fra den anden skærm. Sørg for, at der ikke er et kryds i afkrydsningsfeltet 'Automatisk registrering og installation af min Plug and Play-printer'. Klik på 'Næste' for at fortsætte.

Vælg fra skærmbilledet Vælg en printerport, og vælg derefter 'Standard TCP / IP-port' fra drop-out -menuen. Klik på 'Næste' for at fortsætte.

5.

Indtast printerens IP-adresse eller værtsnavn i feltet 'Printernavn eller IP-adresse' i Add Standard TCP / IP Printer Port Wizard, og indtast navnet på porten, som ofte er det samme som IP-adressen eller værtsnavnet. Klik på 'Næste' for at fortsætte, og klik derefter på 'Afslut'. Når du er færdig, skal du følge vejledningen på skærmen for at geninstallere printerdriverne bruger den nyoprettede port.

Tips og advarsler

  • For at finde printerens IP-adresse eller værtsnavn skal du åbne 'Printere og Faxes '-vinduet igen, og højreklik på printeren og vælg' Egenskaber '. Klik på fanen 'Ports' for at få vist printerens IP-adresse.
  • Windows giver brugere mulighed for at udskrive fra en computer ved hjælp af en printer, der er tilsluttet en anden computer på samme netværk. Hvis du deler en printer tilsluttet en computer, der kører Windows XP, kan du opleve fejl under udskrivning fra en computer, der kører Windows Vista eller Windows 7. For at rette fejlen skal du muligvis oprette en ny virtuel port, hvorfra printeren kan deles . En virtuel port er en gateway, der gør det muligt for computere at dele hardware uden at forstyrre computerens drift.