Typer af Mime-applikationer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Når du modtager e-mails i din indbakke, kan du finde nogle af dem, der indeholder en række vedhæftede filer ud over SMS-beskeden. Disse vedhæftede filer kan omfatte billeder, en lydbesked, en integreret video og en PDF-fil. Takket være en internetstandard, der hedder MIME (Multipurpose Internet Mail Extensions), er din email-oplevelse blevet mere interaktiv og rigere. MIME understøtter i øjeblikket mange applikationstyper, herunder dokumenter, arkiverede dokumenter, regneark, diasshow, binære filkomponenter, fraktalbilleder og animationer.

PDF

En meget almindelig MIME-applikationstype er Portable Document Format eller PDF. PDF er en åben standard for dokumentudveksling oprettet af Adobe Systems i 1993. For at se PDF-filer skal du have installeret Adobe Reader fra Adobe.com på din computer. MIME-typen, der understøtter PDF, er applikation / pdf.

Octet Stream

Octet stream er, hvordan MIME definerer binære eksekverbare filer. Nogle af de fælles octet-streams omfatter Windows-eksekverbare filer (EXE) og Unix binære filer (BIN). Mange postbrowsere afviser filer af denne type fra at blive vedhæftet til din e-mail-meddelelse som en forebyggende sikkerhedsforanstaltning. Nogle af disse applikationer, når de åbnes, kan være skadelige for din computer. MIME-typen til octet stream er applikation / octet-stream.

PowerPoint

Microsoft PowerPoint diasshow præsentation er en anden populær vedhæftetype sendt i e-mails. Der er tre PowerPoint-filtyper - selve diasshowet (.pps), diasshow-projektet (.ppt) og diasshow-skabelonen (.pot). Brugere kan åbne diasshowet med en viewer-applikation som 'Microsoft Office PowerPoint Viewer'. For at åbne diasshowets projektfil eller -skabelon skal man installere Microsoft PowerPoint-programmet. MIME-typen til denne applikation er applikation / vnd.ms-powerpoint.

ZIP

Når du har til hensigt at sende mange filvedhæftninger med din e-mail-besked, kan du vælge at komprimere dine filer til en enkelt fil. Der er mange værktøjer til rådighed til at komprimere dine filer til et enkelt arkiv. Et populært Windows arkivfilformat er ZIP. En ZIP-fil kan indeholde billedfiler, tekstfiler, andre ZIP-filer, binære filer osv. For at åbne en ZIP-fil skal du have et softwareprogram, der dekomprimerer det. Windows-miljøet giver generelt et standardværktøj til at komprimere filer og udtrække ZIP-arkivet. MIME-typen, der understøtter ZIP, er applikation / zip.