Sådan udføres godkendelse med Apache

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Naviger til biblioteket på dit websted, som du gerne vil benytte adgangsbegrænsning på. Du kan gøre dette via FTP, konsol eller på en måde, der gør det muligt at skrive filer til harddisken.

2.

Opret en ny fil med navnet '.htaccess' tekst:

AuthType Basic

AuthName 'Password Required'

AuthUserFile / location / of / password / file.

Ændre '/ placering / af / adgangskode / fil' til placeringen på serverens harddisk, hvor du opretter password-autentificeringsfilen.

3.

Generer en htpasswd-fil, der indeholder en gyldig bruger og adgangskode til den mappe, du forsøger at udføre brugerautentificering med. Indtast brugernavn og adgangskode i et af htpasswd-generatorscripterne, der er inkluderet i afsnittet Ressourcer. Gem dette i mappen med det samme filnavn, du angav i trin 2.

4.

Få adgang til din webside. Du bliver bedt om at angive brugernavn og adgangskode, du indtastede. Disse godkendelser vises i din Apache logfil.

Apache HTTP Server er en udvidelig webserver bygget af Apache Software Foundation. Når du bruger Apache til at betjene websider, kan du muligvis udføre autentificering eller adgangsbegrænsning på dine websteds filer. Apache-serveren understøtter direkte godkendelse ved hjælp af htaccess- og htpasswd-filer. Disse adgangsbegrænsninger kan aktiveres for dit websted selv hvis du ikke har administrativ adgang til maskinen, der serverer websiden.