Sikkerhedsrisici forbundet med trådløse netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Trådløs netværksteknologi bruger routere til at forbinde computere til andre computere og forskellige håndholdte enheder. Trådløs teknologi leveres med en række sikkerhedsrisici, som alle brugere, fra den erfarne systemadministrator til den gennemsnitlige computer ejer, bør være opmærksomme på. Mange af disse sikkerhedsrisici stammer fra trådløs teknologiens brug af radiofrekvenser, der let kan hackes uden sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte dem.

Ondskabssammenhæng

Ondsomme foreninger er, når en angriber gør det muligt for trådløse enheder at oprette forbindelse via sin bærbare computer snarere end gennem et etableret netværk.Disse transformerede bærbare computere betegnes som 'bløde AP'er.' En hacker kan skabe en blød AP ved at køre et program, der gør det muligt for hans bærbare computers trådløse kort at vises som et legitimt adgangspunkt.

Denial of Service (DoS)

DoS-angreb opstår, når et målrettet AP eller netværk bombarderes med falske anmodninger, falske vellykkede forbindelsesmeddelelser, fejlmeddelelser og andre kommandoer, der forhindrer lovlige brugere i at få adgang til netværket. Nogle gange kan DoS-angrebne ødelægge netværket.

MAC Spoofing

Nogle gange er en hacker i stand til at lytte ind på netværksforbindelserne og identificere Media Access Control-adresserne - MAC adresserne - på de forskellige computere på netværket . En MAC-adresse er et identifikationsnummer, som normalt er tildelt en maskine af fabrikanten og er beregnet til at være et permanent og entydigt ID. Det er dog muligt at ændre MAC-adressen via en handling kaldet MAC-spoofing. Selv om trådløse systemer filtrerer MAC-adresser for kun at tillade computere med bestemte id'er at få adgang til netværket, kan en hacker let omgå dette med et program, der gør det muligt for computeren at falde enhver MAC-adresse, han ønsker.