Fælles EMS-protokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Et EMS eller Electronic Meeting System er en kombination af teknologier, der gør det muligt for grupper af mennesker at samarbejde om et projekt via computernetværksforbindelser. At henvise til et EMS som 'joint' er overflødigt, da elektroniske systemer generelt deles efter definition. EMS'er har en række forskellige funktionaliteter afhængigt af det pågældende system, men de deler nogle fælles kommunikationsprotokoller, der plejer at være ansat.

Dagsorden

De fleste elektroniske møder vil have mulighed for at arrangere mødet på forhånd. Formatet af en bestemt dagsorden kan tage mange former, men typiske dagsordener følger et foreskrevet format som Roberts ordrebestemmelser eller lignende protokoller. Agendas har en tendens til at begynde med en åbning og introduktion, følge en sæt liste over forretningsposter og slutte med

Chat / Diskussion

Elektroniske møder kræver generelt brug af en form for tekstbaseret fælleskommunikationssystem som et chatrum eller delt tekstvindue. Chatformatet er det mest typiske, da det giver mange folk kan let identificeres og dele information jævnt og samtidig. OSCAR eller Open System for CommunicAtion i realtid er en af ​​de mest populære tekniske protokoller til chatting, selv om mange andre er tilgængelige. Andre former for synkron kommunikation kan laves gennem andre metoder som videochat eller endda traditionelle TCP / IP-systemer.

Polling

Elektroniske møder, der kræver afstemning om noget forslag eller handling, er generelt afhængige af en form for polling software. ns tillader hver enkelt at registrere deres præferencer på et givet emne og derefter sammenlægge dataene for et samlet resultat. Metoder og tjenester til afstemningsmedlemmer til et elektronisk møde bruger en række forskellige, ofte proprietære protokoller til afgivelse af stemmer.

Brainstorming

Brainstorming software gør det muligt for deltagere i et elektronisk møde at dele information og ideer i et ikke-formelt og meget idiosynkratisk måde, hvorved mange af de begrænsninger, der kan begrænse online møder, undgås. Systemer har deres egne protokoller; Men mange bruger systemer til anonymisering af brugerinddata til et delt rum, som et hvidt kort til visning af input.

Optagelse af aktiviteter

Generelt vil elektronisk møde-software have en metode til optagelse af møder til et møde til kompilere møde minutter. Disse systemer er typisk bundet tæt til de systemer, der bruges til at generere mødeagendaner, og vil følge den tidslinje, der er fastsat på dagsordenen.