Kabler, der bruges i et netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Et computernetværk ifølge Tech Soup 'består af to eller flere computere, der er forbundet sammen for at dele information.' Et netværk kan være nyttigt til dit hjem, hjemme forretning eller forretning, for med det kan computerne dele information. For at skabe et netværk er det nødvendigt at bruge kabler, disse kabler tjener den fysiske kobling af computeren til hinanden og til netværket. Mere end et kabel kan bruges til dette formål. Men ikke alle kabler kan udskiftes med hinanden.

Koaksialkabler

Koaksialkabler har en plast ydre belægning, et trådnetskærm, en plastkerne og en enkelt kobbertråd inde i kernens centrum. Takket være plastkernen , som fungerer som et skjold og trådnet, er dette kabel effektivt til at transmittere rene eller rene signaler uden indblanding. Den kommer i to hovedtyper: tynd eller tynd og tykt eller tykt. Det tynde koaksialkabel bruges til at bære Ethernet-signaler og kan være op til 202 meter lang.Det tykke koaksialkabel har en tykkere plastkerne og kan være op til 550 meter. Det tykke koaksialkabel er nyttigt til netværk i større bygninger, hvor der kan være en god afstand mellem en computer og en anden .

Twisted Pair Cable Det snoet par kabel leveres i mere end en version, enten afskærmet eller ubeskyttet. Det afskærmede snoet par benævnes STP og kommer i tre varianter: med folie indpakket rundt om hvert snoet par inde i det ydre beskyttende lag med folien rundt om alle de snoet par eller med folie omkring hvert snoet par ledninger og derefter et andet folielag omkring alle de snoet par. Folien hjælper med at bekæmpe signalforstyrrelser, hvilket kan være nyttigt, hvis dit netværk er oprettet nær fluorescerende lys, elmotorer eller andre genstande eller maskiner, der kan skabe forstyrrelse for dit netværk. Hvis signalinterferens ikke er et problem, kan du bruge ubeskyttet snoet par kabel eller UTP. De snoet par af kabler kan enten være højhastigheds-internetkabel eller telefonkabel. Parrets vridning hjælper med at reducere interferens af signaler fra et par kabler til et andet. UTP-kabel er den mindre dyre af de to og bruges ofte i skolerne.

Fiberoptiske kabler

Fiberoptiske kabler svarer til koaksialkabel i konstruktion, da begge har en centerkerne. Fiberoptiske kerner er dog lavet af glas. Et fiberoptisk kabel har et ydre beskyttende lag af PVC eller endda Teflon, et lag af materialer til beskyttelse, en glaskerne (selvom det nogle gange kan være plastik), så et fibercenter inde i glas- eller plastkernen. Fiberoptisk kabel kan gå endnu længere afstande det koaksiale kabel og sender lys inden for kablet versus elektroniske signaler. Takket være afskærmningen er elektrisk interferens ikke noget problem.