Sådan Netværk en Apple, Mac u0026 PC

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Macopsætning

1.

Klik på ikonet 'Systemindstillinger' i Dock, eller vælg 'Systemindstillinger' fra 'Apple-menuen' i øverste, venstre hjørne af skærmen.

2.

Klik på 'Deling' under kategorien 'Internet og trådløs'.

3.

< p> Klik på hængelåsikonet og indtast dit kodeord for at foretage ændringer.

4.

Klik på afkrydsningen ud for 'Fildeling', hvis du vil dele filer på Mac . Klik på knappen 'Indstillinger', og marker et mærke ud for 'Del filer og mapper ved hjælp af SMB (Windows).' Vælg de mapper, du vil dele, og adgangsniveauet hver mappe vil have, f.eks. Skrivebeskyttet eller læs og skrive.

5.

Klik på afkrydsningen ved siden af ​​'Printer Deling ', hvis du vil dele printere, der er sluttet til Mac'en. Vælg hvilke printere du vil dele på netværket, og hvilke brugere der kan udskrive til det.

6.

Skift teksten i feltet 'Computer Name', hvis du ønsker det. Sådan vises Mac'en på netværket fra Windows.

Opsætning af Windows XP

1.

Højreklik på den mappe, der skal deles . Vælg 'Deling og sikkerhed ...'

2.

Klik på knappen ved siden af ​​'Del denne mappe' og vælg et navn.

3.

Klik på knappen 'Tilladelser'. Du kan enten vælge de specifikke brugere, som du ønsker adgang til denne mappe, eller tilføj navnene 'Alle' og 'Gæster' med enten læsetilladelser eller 'fuld kontrol' for at give den mest åbne adgang til den delte mappe.

< h4> Opsætning af Windows Vista og 7

1.

Højreklik på den mappe, du vil dele, og vælg 'Del med ...' og derefter 'Specifikke personer ... '

2.

Tilføj den eller de brugere, du vil have adgang til den delte mappe. Alternativt kan du tilføje 'Alle' og 'Gæster' og indstille enten 'Læs' eller 'Læs / Skriv' tilladelser for at give den mest åbne adgang til den delte mappe.

3.

Klik på knappen 'Del' nederst i vinduet.

Tips og advarsler

  • Når delingstrin er på plads, kan Windows XP få adgang til Mac gennem 'Network Neighborhood'. Windows Vista og 7 kan få adgang til Mac'en via 'Mine netværkssteder'. Mac'en kan få adgang til pc'erne ved at vælge menuen 'Gå' fra Finder og vælge 'Opret forbindelse til server'.
  • Netværk af en Apple Mac og en pc sammen bliver lettere og lettere, med tiden fremskridt. Både Mac OS X og Windows har foretaget ændringer i årenes løb for at gøre sammenkoblingen af ​​de to forskellige slags computere relativt enkle. Med en netværksforbindelse på plads, enten wired eller trådløs, er det muligt at dele både filer og printere mellem en Mac og en pc.