Sådan opretter du trådløs router sikkerhed

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start', skriv 'Kør' i søgefeltet og tryk 'Enter'. Skriv 'cmd' i feltet Kør tekst og tryk derefter på 'Enter'.

2.

Skriv 'ipconfig / all' og tryk 'Enter'. Find nummeret angivet under din trådløse adapter som din standard gateway. Dette er routerens IP-adresse. Fælles IP-adresser er 192.168.1.1 og 192.168.0.1.

3.

Åbn en webbrowser, skriv IP-adressenummeret i adressen bar og tryk på 'Enter'.

Skriv dit netværks brugernavn og adgangskode i de relevante felter, når der vises en prompt, og klik derefter på 'OK' eller tryk 'Enter'. Du vil blive logget ind på din router s administrative installationspanel.

5.

Find menuen for trådløs sikkerhedsopsætning. Hver ruters administrativ panel vil se lidt anderledes ud. En menu for trådløse indstillinger vil typisk have en undermenu til sikkerhedsindstillinger. For eksempel på Linksys routere skal du klikke på fanen 'Trådløs' og derefter på fanen 'Trådløs sikkerhed'. Netgear-routere, klik på 'Trådløse indstillinger.'

6.

Vælg WPA-sikkerhedstypen fra listen over sikkerhedstyper, og vælg derefter at bruge WPA TKIP. For at gøre dette på Linksys routere , ændrer sikkerhedsfunktionen til 'WPA Pre-Shared Key' og indstiller WPA-algoritmer til 'TKIP.' På Netgear-routere skal du klikke på 'WPA-PSK [TKIP] + WPA2-PSK [AES]'.

p> 7. Skriv en adgangskode eller en adgangskode i det angivne rum, skriv kodeordet nede og klik derefter på 'Anvend', 'Gem', 'Gem indstillinger' eller tilsvarende valg. Netværket vil nu være sikret og kræver en adgangskode til at logge ind.

Tips og advarsler

  • WPA og WPA2 giver bedre sikkerhed end WEP.
  • Skriv ned dit kodeord eller sætning og giv det ikke ud til nogen.
  • Trådløse netværk tillader flere computere i et lokalt område at oprette forbindelse til internettet ved hjælp af radiobølger. Trådløse netværk oprettes ofte med en trådløs router, der accepterer en indgående internetforbindelse og derefter sender et trådløst signal. En usikker trådløs router vil tillade enhver bruger inden for dens signalområde at få adgang til internettet. Et usikret netværk er en potentiel sikkerhedstrussel, og uønskede brugere eller 'piggybackers' kan bruge op på netværksbåndbredde, hvilket resulterer i en langsommere forbindelse. Sikring af en trådløs router vil tvinge brugerne til at oprette forbindelse ved hjælp af et kodeord og forbedre trådløs sikkerhed.