Fordele og ulemper ved forskellige internetforbindelser

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Det plejede at være, at opkald var den eneste mulighed for internetbrugere. Den gamle proces med at twiddle dine tommelfingre og vente 10 minutter til at logge på nettet er nu en ting fra fortiden --- medmindre du vil have virkelig, virkelig billig webservice og du har masser af tålmodighed. Nu er der valg, og da alle bruger internettet til forskellige ting, er der ingen 'en bedste' forbindelse til alle. De, der værdsætter bekvemmelighed over noget andet, vil nok gå hen imod kabel, mens de, der gør deres arbejde på seks forskellige kaffebarer i løbet af ugen, nok kun har brug for trådløs forbindelse. Alt afhænger af dit budget, beliggenhed og livsstil.

Opkaldsforbindelser

Opkaldsforbindelser er den ældste type internetforbindelse, hvor din computer ringer et nummer for at få adgang til en server og opretter forbindelse til internettet på en meget langsom hastighed. Forholdet mellem en opkaldsforbindelse er sandsynligvis den eneste fordel ved at bruge denne service, da opkald gør det umuligt at bruge en hjemtelefon, mens den er tilsluttet internettet, og tager meget længere tid end andre forbindelser til at downloade og uploade oplysninger.

Kabel

Kabelbredbånd via en digital kabeludbyder er i øjeblikket den mest udbredte internetforbindelse. Den er populær for sin høje hastighed, downloades ved 400K / sekund og uploades til 128K. Kabel er også praktisk, fordi det ikke er muligt at tænde eller slukke, du er altid forbundet. De eneste ulemper er prisen (normalt mellem $40 og $50 om måneden) og tilgængelighed, da nogle flere landdistrikter måske ikke tilbyder kabel.

DSL / ADSL

Dette er en forbindelse via en telefonlinje med et specielt modem, der forhindrer internettet i at forstyrre en s telefonforbindelse. Hastigheden kan være meget god, og denne forbindelse, som et kabel, er altid tændt, så der er ikke behov for at spilde tid på at forbinde. En ulempe er manglen på tilgængelighed: dit hjem skal være tæt på et specielt telefoncenter og have nyere kvalitet telefonlinjer.En anden ulempe er foreløbige omkostninger.Sætningen af ​​rigtige modem og filtre kan potentielt være dyrt.

Satellit

Mens satellit er dyrt, kan det være den eneste mulighed for folk i fjerne eller landdistrikter. Men det har potentiale til at have en hurtig forbindelse, er tilgængelig overalt, og t her er færre brugere på netværket for at bremse tingene ned. På downside kan udstyret koste hundredvis af dollars, abonnementet kan koste omkring 50 dollar om måneden, og alvorligt vejr kan blokere din forbindelse.

Trådløs

Mens trådløst internet kan være en ekstra funktion til enhver internetforbindelse til hjemmet , kan du helst bruge internettet på forskellige steder uden for dit hjem. Til dette er alt du behøver, et trådløst kort i din computer. Trådløst internet er fantastisk til rejser, fordi du ikke behøver at gribe med at tilslutte ledninger, men nogle trådløse forbindelser er svage eller langsomme, og du kan støde på problemer med at forblive tilsluttet . Derudover er det nemt for nogle hackere at få adgang til dine personlige oplysninger gennem en udbredt trådløs forbindelse.