LAN Network Information

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

Et LAN eller Local Area Network er et netværk af to eller flere computere, der dækker et lille område, f.eks. et kontor, et hjem eller en skole. Et LAN-netværk består af en hovedcomputer eller -server, som fungerer som kilde til signaler og dataoverførsel, og klienter eller eksternt forbundne computere. Til gengæld dækker et WAN- eller Wide Area Network et bredt område og kan krydse regionale eller nationale grænser.

Funktion

LAN-netværk bruges af pc-brugere til at dele filer, programmer, en internetforbindelse og andre ressourcer . For eksempel kan et LAN-netværk gøre det muligt for et kontor at bruge en central printer i modsætning til separate printere til hver arbejdsstation.

Typer

Et LAN-netværk kan enten være trådløst eller kablet. Et kablet LAN-netværk bruger typisk et Ethernet-kabel til at forbinde computere på et netværk til en switch. En switch er en elektronisk enhed, der styrer strømmen af ​​elektriske signaler mellem netværkssegmenter. Et trådløst LAN bruger radiobølger til at kommunikere til computere i netværket. PC-brugere kan bruge computere som frittstående maskiner eller forbinde dem til et computernetværk. Computernetværk tillader en gruppe computere at kommunikere med hinanden. En type computernetværk er et LAN-netværk.