De hurtigste modemmer til internettet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  En række faktorer påvirker internethastigheden, men en af ​​de vigtigste faktorer er, hvilken type modem der bruges, fordi nogle modemer kan behandle information hurtigere end andre. Brug af et hurtigt modem hjælper dig med at vide, at eventuelle forsinkelser i din internetforbindelse skyldes din internetudbyder og ikke din egen hardware.

ISDN-modem

Modems med integreret service Digitalt netværk (ISDN) bruger en digital telefon forbindelse. Den har to digitale telefonlinjer og giver mulighed for højhastighedsdata- og stemmeforbindelser. Hver kanal kan understøtte op til 64 kilobytes per sekund, hvilket giver meget renere og mere fejlfri transmissioner. Disse ISDN-modemmer bruges normalt i store kontorbygninger; de kan være dyre at installere, fordi de kræver et fiberoptisk kabel. Spillere, der gerne vil spille spil online regelmæssigt, vil også have ISDN-linjer installeret, selvom de ikke fremmes af lokale telefon- og internetfirmaer.

Kabelmodem

Kabelmodemene er fastgjort til et kabel, der løber ind i hjemmet både internet og kabel-tv. Da flere og flere mennesker skifter til DSL, bliver antallet af kabelmodemer færre. Kabelmodemerne har stadig deres fordele, men som en ensartet og pålidelig IP-forbindelse, fordi kablet altid er tændt. Motorola SURFboard SB6120 kabelmodem er et af de bedste kabelmodemer på markedet i 2010. Det er utrolig hurtigt, pålideligt og fejlagtigt. Disse modemmodeller er ens Energy Star-kompatible, så de sparer penge på strømforbrug.

Trådløst modem

Modemer, der kan bruges til trådløst internet, bliver mere og mere kraftfulde. Telstra BigPond Elite Network Gateway trådløse modem betragtes som en af ​​de hurtigste på mar ket, med fire Ethernet-porte til direkte forbindelser til pc'er og to USB-porte til tilslutning til printere og harddiske. Men det er bedst kendt for hastigheden og styrken af ​​den trådløse forbindelse med en 3G HSPA-forbindelse, der giver downloadhastigheder på 8 megabit per sekund. Telstra BigPond Elite Network Gateway trådløse modem fungerer sammen med både Mac og pc-modeller af computere.