Hvad er SSL u0026 hvorfor er de vigtige?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Krav

En forretningsenhed skal indhente et SSL-certifikat, før det kan tilbyde sikre transaktioner via internettet. For at opnå dette digitale certifikat fra en udstedende myndighed skal et firma oplyse om virksomheden, f.eks. En licens eller registrering og et bevis på registrering af domænenavn.

Processen

Når en webbrowser kommunikerer med en websted, der har opnået det korrekte SSL-certifikat, kræver browseren en webserveridentitet til verifikation. Når dette er verificeret, beder det om digitalt signeret bekræftelse. Når dette er opfyldt, kan den sikre transaktion fortsætte.

Betydning

SSL er en vigtig del af online-transaktioner, da det giver en høj grad af tillid. Med stigende antal internetbaserede bedragerier er det vigtigt for virksomhederne at bevise for deres kunder, at deres personlige data er beskyttet, og at det firma, de driver med, er, hvem det hævder at være. Secure Socket Layer (SSL) er en metode til at transmittere data over internettet på en sikker og fortrolig måde. Følsomme data som bankoplysninger og kreditkortoplysninger kan opfanges i tredjeparts online transaktioner og danne grundlag for misbrug. SSL krypterer disse data, så den ikke når uautoriserede parter.