Hvad er årsagen til crosstalk?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Eksterne faktorer

UTP eller Unshielded Twisted Pair, er netværkskablet modtageligt for krydstogt forårsaget af en række elektroniske enheder hver dag, herunder fluorescerende lys, radioer og fjernsyn.

Crosstalk Remedies

Eksterne årsager af crosstalk har tendens til at producere interferens i specifikke frekvensbånd og er så lette at identificere. Flytning af ledere længere fra hinanden eller forøgelse af isoleringen mellem dem er andre metoder til at reducere eller eliminere crosstalk.

Netværkskabelkategorier

Der findes forskellige kategorier af kabel til telekommunikation, med stadig strengere specifikationer vedrørende krydsopkald. Kategori 6- eller Cat 6-kabel er f.eks. Mindre udsat for interferens end kategori 5 eller kategori 5e-kabel og bruges i højhastighedsprogrammer. Fænomenet kendt som crosstalk opstår, når strømmen strømmer gennem et elektrisk kredsløb eller kabel - inklusiv computer netværkskabel - inducerer en strøm i et nærliggende kredsløb eller kabel. Den inducerede strøm strømmer baglæns og fremad gennem kredsløbet, hvilket skaber støjinterferens.