Sådan deler du DSL Internet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konfiguration af netværket

1.

Sluk DSL-modemet og tag stikket ud af computeren. Tilslut modemet til routeren ved at sætte den ene ende af et Ethernet-kabel i internetstikket på bagsiden af ​​routeren og det andet i modemet.

2.

Slut den ene ende af et Ethernet-kabel i den første tilgængelige port på bagsiden af ​​routeren, hvis du opretter et kablet netværk. Tilslut den anden ende til netstikket bag på computeren.

3.

Slut flere computere til routeren med Ethernet-kabel, hvis du opretter et kablet netværk ved at bruge De resterende ledige porte på bagsiden af ​​routeren. De fleste routere understøtter op til fire kablede computere. For et trådløst netværk behøver du ikke køre kabler mellem hver computer og routeren, men sørg for, at hver pc understøtter trådløst netværk.

4.

Slut routeren til en ledig stikkontakt og tænd den. Start hver pc og vent for computere og routeren at starte. På de fleste routere blinker strømlampen, indtil routeren slutter opstart. Kontrollér internetforbindelsessignalet på routeren for at sikre, at det kommunikerer med dit DSL-modem korrekt. De fleste routere bruger et lys til at indikere en forbindelse mellem begge enheder.

Konfiguration af routeren

1.

Åbn en webbrowser på en af ​​de netværkede computere og skriv IP-adressen til routeren i adresselinjen. IP-adressen varierer fra mærke til mærke, så brug routerens brugervejledning til at bestemme den korrekte IP-adresse.

2.

Indtast standard brugernavn og adgangskode til routeren når du bliver bedt om det. Igen varierer standard brugernavne og adgangskoder fra model til model, så kontroller routers brugervejledning.

3.

Gennemse routers muligheder, indtil du Find dens internetforbindelsesindstillinger. Konfigurer det for DSL ved at vælge 'PPPoE' for tilslutningstype.

4.

Vælg et SSID (Service Set Identifier) ​​for at navngive routeren. routerens standardadgangskode for at sikre dine netværksindstillinger.

5.

Opret en sikkerhedsnøgle for trådløs equalitet (WEP) til din router, hvis du bruger en trådløs forbindelse. Dette vil sikre dit trådløse netværk mod uautoriseret adgang. Giv sikkerhedsnøglen til andre brugere af dit netværk, så de vil kunne logge ind og få adgang til internettet.

Tips og advarsler

  • Du kan skabe et blandet kablet og trådløst netværk ved at forbinde computere tæt på routeren med Ethernet-kabler og dem langt væk med en trådløs forbindelse. De fleste moderne routere understøtter både kablet og trådløs enhedstilslutning.
  • Digital Line Subscriber (DSL) Internet-tjeneste forbinder din computer med internettet via en standard telefonlinje. DSL-teknologi tilbyder højhastighedsadgang til bredbåndsinternet og binder ikke din telefonlinje i brug, i modsætning til ældre opkaldsforbindelser. Du kan også forbinde mere end en computer til en DSL-forbindelse ved hjælp af en kablet eller trådløs router, som giver hver pc mulighed for samtidig adgang til internettet uden at kræve, at du køber mere end et internettjenesteabonnement.