Sådan får du adgang til din pc fra din bærbare computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Konfigurer en router. Tilslut routeren i nærheden af ​​stationær pc. Tilslut et netværkskabel fra pc'ens netværkskort til en åben port på bagsiden af ​​routeren. Åbn en webbrowser og indtast routers IP-adresse, og indtast derefter routerns brugernavn og adgangskode. Giv routernetværket et navn og vælg at konfigurere de ønskede sikkerhedsindstillinger.

2.

Tilslut din bærbare computer til routeren. Hvis du har en trådløs router og et trådløst kort på din bærbare computer , vælg listen over trådløse netværk i området 'Netværk' i 'Kontrolpanel' og vælg routeren, og klik på 'Connect.' Du kan også tilslutte et kabel fra laptopets netværkskort til routeren.

3.

Del dine stationære pc-drev. Højreklik på drevene og vælg 'Egenskaber', og vælg derefter fanen 'Deling'. Marker afkrydsningsfeltet for at dele drevet.

4.

Gå til 'Kontrolpanel', og klik på 'Computernavn' i området 'System'. Klik på knappen 'Skift indstillinger', og klik derefter for at ændre navnet. I arbejdsgruppen skal du give arbejdsgruppen et navn. Gør dette på begge computere og sørg for, at arbejdsgruppens navn er det samme.

Mange mennesker har ikke længere bare en stationær pc, men har nu også mindst en bærbar pc. I disse situationer er den stationære pc sandsynligvis mere kraftfuld, har en større skærm og er din arbejdsplads, når du er hjemme. Du kan have en bærbar computer til at bruge, når du rejser eller ikke har lyst til at sidde ved skrivebordet. Du kan dog bruge din bærbare computer til at få adgang til alt på din stationære computer.