Wired Vs. Trådløse computere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Stationære computere

Wired computere kaldes ofte som stationære computere. Disse computere er designet til at forbinde med et fysisk kabel til computernetværket, der omtales som et Ethernet-kabel. Når en stationær computer ikke er forbundet via porte med Ethernet-kablet, kan den ikke forbinde til resten af ​​computernetværket, herunder internettet.

Bærbare computere

Bærbare computere er designet til at være mobile. De indeholder normalt en trådløs modtager, der giver dem mulighed for at oprette forbindelse til et computernetværk uden brug af et Ethernet-kabel. En bærbar computerbruger kan flytte sin computer fra sit skrivebord til andre områder af et kontor eller hjem og stadig være forbundet med netværket og internettet.

Computernetværk

En trådløs computer fungerer ikke uden de rigtige trådløse netværkværktøjer. Mange små virksomheder og hjem bruger en trådløs router, som overfører netværksforbindelsen til den trådløse modtager i den trådløse computer. I større faciliteter er trådløse adgangspunkter sat op, så den trådløse transmission er stærk i forskellige dele af bygningen. Trådløs og trådløs teknologi er to muligheder for opsætning af et computernetværk. I mange tilfælde oprettes netværk som både kablet og trådløst. Individuelle computere har brug for en trådløs modtager til at oprette forbindelse til et trådløst netværk.