Hvad er 64 bit kryptering?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Applikationer

Væksten i internettet og trådløse kommunikationssystemer har medført et øget behov for kryptering til online banking, shopping og andre tjenester. 64-bit kryptering blev oprindeligt tænkt stærk nok til at blive brugt til disse applikationer i form af WEP ('Wired Equivalent Privacy') for trådløse netværk.

Begrænsninger

Den øgede tilgængelighed af computerkraft betød at faktisk 64-bit kryptering var for svag til at give tilstrækkelig sikkerhed i mange tilfælde og i vid udstrækning er blevet erstattet af 128-bit eller 256-bit kryptering.

Blanding af krypteringsniveauer

Krypteringsniveau afhænger af længden af krypteringsnøglen, så det kan være muligt at blande, siger 64-bit WEP-enheder med 128-bit WEP-enheder, forudsat at det er muligt at sænke krypteringsniveauet for 128-bit-enheden / enhederne. En krypteringsnøgle er et sæt tilfældigt genererede alfanumeriske tegn, der bruges til at kode eller kryptere oplysninger, så det ikke kan læses af andre end den tilsigtede modtager. 64-bit kryptering betyder, at krypteringsnøglen er 64 binære cifre eller 'bits' i størrelse.