Sådan nulstilles et administratoradgangskode på en Linksys-router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut en personlig computer til Linksys router med et Ethernet-kabel. Åbn en webbrowser, og skriv adressen til routeren i adresselokalet (en IP-adresse til en Linksys-router er 192.168.1.1). Routeren viser en installationsside.

2.

Indtast den nuværende administratorbrugerkode og adgangskode. For nye installationer eller efter fabriksindstilling, skal du forlade brugerkode blank. Standard administratoradgangskode er 'admin' (uden citater).

3.

Klik på fanen for 'Administration'. Indtast en ny adgangskode i emnerne efter 'Password' og 'Enter igen for at bekræfte.'

4.

Klik på 'Gem indstillinger', og afslut administrationsprogrammet eller lav Andre ændringer efter behov.

Tips og advarsler

  • For at udføre en fabriks nulstilling skal du tænde routeren og trykke på knappen 'Reset' på bagsiden af sagen i 30 sekunder. Gør dette, hvis du har glemt din adgangskode. Du skal genindtaste krypteringsnøglen efter en fabriksåbning.
  • Linksys-routere giver af sikkerhedsmæssige grunde ikke adgang til administratorværktøjer til trådløs adgang. Computeren skal være forbundet med en kablet forbindelse.
  • Administratoradgangskoden på en router er forsvarslinjen mod hackere, der ønsker adgang til dit netværk. Det trådløse signal er beskyttet af din autorisationskode, men selve routeren er beskyttet af administratoradgangskoden. Oprettelse af en Linksys-router kræver administratoradgang: uden denne adgangskode kan du ikke indstille en trådløs nøgle eller krypteringsfunktion eller ændre kanalen.    De fleste Linksys-routere har samme administratoradgangskode, når de sendes fra fabrikken. For din sikkerhed ændrer du adgangskoden straks, når du installerer routeren. Hvis du har glemt adgangskoden, skal du udføre en fabriksnulstilling, og derefter ændre adgangskoden.