Sådan opretter du en SSH-server på Windows

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download freeSSHd (se Ressourcer). Hent siden for freeSSHd har flere filer, men du har brug for freeSSHd.exe.

2.

Installer freeSSHd og godkend vejledningen. Du kan vælge at installere freeSSHd som en systemtjeneste. Systemtjenester styres anderledes end normale programmer, men funktionerne er de samme.

3.

Kør freeSSHd efter installationen er færdig. SSH-serveren kører nu, men du skal tilføje en bruger. Få adgang til serverindstillingerne ved at klikke på proceslinjens ikon.

4.

Gå til fanen brugere i indstillingerne for freeSSHd. Klik på 'Tilføj'. Indtast brugernavnet til Windows-brugeren, som har adgang til SSH-serveren. Du har også mulighed for at oprette en bruger ved hjælp af et særskilt navn og adgangskode.

5.

Klik på 'Ok'. Åbn SSH-klienten efter eget valg, og få adgang til serveren ved hjælp af IP-adressen. Du kan teste forbindelsen på samme maskine som serveren ved at bruge 127.0.0.1 som IP-adressen.

Tips og advarsler

  • En Windows SSH-server leverer kun standard sæt Windows DOS-kommandoer. Det tilføjer ikke yderligere værktøjer tilknyttet Unix. Kommandolinjen i Windows er meget begrænset i forhold til et Unix-system.
  • I modsætning til Unix-baserede operativsystemer understøtter Windows ikke indbygget fjernadgang via Secure Shell eller SSH, som muliggør sikker overførsel af data mellem to netværkscomputere. Microsoft har valgt at bruge eksternt skrivebord og give en grafisk løsning til fjernbrugere. Programmet freeSSHd tilføjer en SSH-service til Windows. Du kan konfigurere brugere med deres egne adgangskoder eller bruge eksisterende Windows-konti og adgangskoder. Det har også muligheder for sikker FTP, tunneling, telnet og op til 256-bit kryptering for sikker dataoverførsel.