Sådan blokeres bestemte websteder i Windows

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn Kontrolpanel og klik på ikonet 'Internetindstillinger'. Afhængigt af din version af Windows skal du muligvis vælge Klassisk visning for at se denne ikon.

2.

Klik på fanen 'Indhold'. Klik på 'Indstillinger' i afsnittet Content Advisor. Hvis du tidligere har brugt Content Advisor, skal du indtaste dit kodeord for at fortsætte.

3.

Vælg fanen 'Generelt' i indholdsrådgiveren. I afsnittet Brugerindstillinger markeres afkrydsningsfeltet 'Brugere kan se websteder uden rating'. Hvis du forlader denne boks ukontrolleret, blokeres alle, men de websteder, der er specifikt godkendt på fanen 'Godkendte websteder'.

4.

Klik på fanen 'Godkendte websteder'. Indtast webadressen på det websted, du vil blokere, og klik på 'Aldrig'. Indtast adressen nøjagtigt, eller blokken vil ikke fungere. Gentag dette trin for at blokere andre websteder. Klik på 'Apply', når du er færdig.

5.

Skift andre ønskede indstillinger, og klik på 'OK'. Hvis du ikke allerede har oprettet en adgangskode, beder Windows dig om at oprette en sammen med et kodeord. Kun brugere med denne adgangskodeinformation kan få adgang til blokerede websteder eller ændre indstillinger for indholdsrådgiver.

Tips og advarsler

  • Hvis du vil blokere visse indhold uden at undersøge Hver enkelt side har fanen 'Ratings' i indholdsrådgiveren automatisk blokeringsindstillinger, som du kan tilpasse efter dine præferencer.
  • Uanset om det er af sikkerhedsmæssige grunde eller personlige præferencer, kan du begrænse adgangen til bestemte websteder på internettet. Som computeradministrator kan du redigere netværksindstillingerne for Windows for at tillade, at visse websites ikke læses på systemets webbrowsere. Denne beskyttelse hjælper dig med at holde computeren sikker og kontrollere indholdsadgang på din maskine. Du kan også angive en adgangskode til filteret for at forhindre andre brugere i at fortryde dine indstillinger.