Sådan forbinder du med et crossover-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller netværksadapteren. Nye modeller behøver ikke at tilslutte kablet. De nyere computere vil vide, hvornår de er tilsluttet en anden computer ved hjælp af et almindeligt Ethernet-kabel og vil automatisk gøre crossover'en.

2.

Slut enden af kabel i netværksporten på hver af maskinerne.

3.

Gå til en af ​​computere og klik på 'Start'. Vælg 'Kontrolpanel', klik på 'Netværk og Internet', og gå til 'Netværk og delingscenter.'

4.

Se øverst på skærmen. Hvis dette er det eneste netværk, du har, vil du se 'Uidentificeret netværk?' ikon. Hvis du har mere end et netværk, bliver det 'flere netværk'. Dobbeltklik på det netværk, du har.

5.

Se i 'Netværk'. Hvis du ser meddelelsen 'Netværksopdagelse og fildeling er slukket. Netværkscomputere og enheder er ikke synlige. Klik for at ændre,' betyder det at din netværksopdagelse og fildeling er slået fra. Klik på meddelelsen. Klik på 'Aktivér netværksopdagelse og fildeling.'

6.

Indtast administratoradgangskoden eller bekræftelsen, hvis du bliver bedt om det.

7.

Vælg 'Nej, gør det netværk, jeg er forbundet til et privat netværk' i dialogboksen 'Netværksopdagelse og fildeling'.

8.

Se i vinduet 'Netværk'. Der vil være et ikon for hver af computerne. Dobbeltklik på begge ikoner. Dette åbner forbindelsen mellem de to computere, og du vil være i stand til at dele printere og andre ressourcer mellem de to.

Du kan bruge et crossover-kabel, når du vil forbinde to computere, og du ikke har et netværk oprettet. Dette fungerer ikke for mere end to computere.Crossover-kabler bruges bedst, når begge computere kører Windows Vista. Et crossover-kabel ser ud som et almindeligt Ethernet-kabel, så sørg for at have den rigtige.