Sådan kortlægger du et permanent drev

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' og derefter på fanen 'Computer'.

2.

Klik på linket 'Map Network Drive' valgmuligheden øverst i vinduet 'Computer'.

3.

Klik og vælg et tilgængeligt drevbogstav i rullemenuen 'Drev:'.

< p> 4.

Indtast stien til netværkscomputeren eller -mappen i feltet 'Mappe'. Alternativt kan du klikke på knappen 'Gennemse' og finde netværksmappen eller computeren på det lokale netværk og derefter klikke på 'OK' -knappen.

5.

Aktiver 'Genopkalds ved logon 'mulighed for at oprette forbindelse til netværksmappen eller drev hver gang du logger på din computer. Klik på knappen 'Udfør'. Windows forbinder til det nye netværksdrev og tildeler et drevbogstav i 'Computer'.

6.

Få adgang til netværksdrevet, ligesom du ville have en anden harddisk eller et optisk drev på din lokal computer.

Tips og advarsler

  • Hvis fjerncomputeren ikke er tilgængelig, virker netværksforbindelsen ikke. Windows 7 viser en fejl, der informerer dig om, at netværksdrevet ikke er tilgængeligt. Aktivér muligheden for at kontrollere forbindelsen igen, når du genstarter computeren.
  • Windows 7 gør det nemt at dele filer og mapper i et hjemmenetværk. Windows 7 giver dig mulighed for at gennemse delte mapper og drev på andre computere i netværket, åbne og redigere filerne og endda kopiere dem til din lokale computer. Hvis du ofte får adgang til en bestemt mappe eller drev på en anden computer, skal du kortlægge en permanent forbindelse til drevet. Ved at kortlægge en permanent forbindelse til drevet, vil Windows tildele et drevbogstav til den fælles netværksmappe eller drev og aktivere det hver gang du logger på din computer (forudsat at den anden computer også er tændt).