Hvad er lille proxy?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Tinyproxy kan konfigureres til at give anonymitet, eller at være en gateway til netværksressourcer. Det gør det muligt for IP-filtrering at blokere bestemte IP-adresser eller undernet. Det kan blokere cookies, der får adgang til netværket og kan indstilles til at filtrere ud af bestemte udgående data, f.eks. Versionsinformation. En anden funktion er belastningsovervågning på en beskyttet server. Adgang er afbrudt, før serveren er overbelastet.

Funktioner

Proxy-softwaren er designet til at være letvægt. Den blev designet til at bruge mindre hukommelse end anden proxy-software, hvilket gør det muligt at bruge det på ældre maskiner.

Ledelse

Tinyproxy er fri software, der forvaltes af Banu. Det kan installeres som det er eller tilpasses pr. Implementering, da kildekoden er tilgængelig. Tiny Proxy er korrekt skrevet som 'Tinyproxy.' Det er en HTTP proxy daemon. En 'daemon' er et program, der løber rundt konstant, normalt lytter til bestemte typer netværkstrafik. Det er skrevet til Unix-lignende operativsystemer, specielt POSIX.