Hvad giver et trådløst N-kort dig mulighed for at gøre?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Baggrund

Som trådløst netværksteknologi er udviklet, er der indført forskellige standarder. Den trådløse IEEE 802.11n-standard blev offentliggjort i 2009 og tilbyder dataoverførselshastigheder på omkring 150 Mbps. Standarden er bagudkompatibel med ældre 802.11b- og 802.11g-standarder.

Fordele

Ud over de hurtige transmissionshastigheder kan 802.11n trådløse enheder operere over længere afstande end ældre trådløse netværksteknologier. For at drage fordel af disse fordele skal trådløse N-kort bruges sammen med kompatible 802.11n trådløse routere eller adgangspunkter.

Valg

Trådløse N-kort er tilgængelige som både interne og eksterne enheder. Interne muligheder omfatter PCI-kort til stationære pc'er og PCMCIA-kort til bærbare computere. Alternativt findes eksterne USB-enheder.Nogle moderne bærbare computere leveres med integrerede trådløse kort, hvoraf nogle er trådløse N-kompatible. Et trådløst N-kort er et trådløst netværkskort, som bruger den hurtige 802.11n trådløse standard. Et trådløst N-kort giver dig mulighed for at oprette forbindelse til private og offentlige trådløse (WiFi) computernetværk.