Sådan løses HTTP 404-fejl

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller din webserver for at se, om der er nogen filer på den ødelagte link. Hvis den primære HTML eller anden webside er blevet omdøbt, vises den ikke.

2.

Sørg for, at hyperlinks, der fører til siden, er skrevet korrekt. Små stave vil bryde forbindelsen. Den side, du forsøger at vise, kan eksistere, men linket er forkert.

3.

Se filen '.htaccess' til dit websted. Denne fil indeholder ofte omdirigeringer. Omdirigeringer fungerer som links og tildeler en webadresse til at gå til en anden. Som links kan de være forkerte og pege på den forkerte placering på serveren.

Tips og advarsler

  • Nøglen til at spore årsagen til 404 fejl er at følge stien på din server. Hvis stien er korrekt, skal du overveje enhver software, der forårsager side omdirigeringer og overstyrer sidelinket.
  • Når du surfer på internettet, er du muligvis kommet på tværs af sider, der viser 'HTTP 404 FEJL.' Siden du forsøgte at besøge var utilgængelig, og serveren sendte en fejlmeddelelse. Mangler er almindelige, men fejlmeddelelsen fortæller dig mere om fejlen. HTTP 404-fejl opstår, når serveren kan nås, men den ønskede side eller ressource kunne ikke findes. Nogle årsager til 404 fejl inkluderer den side, der flyttes, et brudt hyperlink, der linker til en ikke-eksisterende side eller tab af data på serveren.