Star Network Protocols

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  I en stjernetopologi forbinder hver station direkte til et centralt netværksnav. Et netværk er afhængig af en protokol, som er et sæt regler, der styrer datakommunikation. Uden denne aftale mellem de kommunikerende enheder vil der ikke ske nogen kommunikation. Dette sæt regler omfatter specifikationer, der regulerer et netværks egenskaber, såsom adgangsmetoden, tilladte fysiske topologier, typer af kabler og hastighed for dataoverførsel. Ethernet, Fast Ethernet, Local Talk, Token Ring og Asynchronous Transfer Mode (ATM) er alle protokoller, der bruger en stjernetopologi.

Ethernet

Den mest anvendte protokol; Ethernet anvender adgangsmetoden for Carrier Sense Multiple Access / Collision Detection, eller CSMA / CD. Siden oprettelsen af ​​det traditionelle Ethernet i 1979 i Xeroxs Palo Alto Research Center er fire generationer blevet en realitet. Den oprindelige Ethernet-hastighed er 10 megabyte per sekund (Mbps) ved hjælp af det snoet par kabel, 10Base-T, koaksial kabel 10Base5, tykt Ethernet eller thicknet og fiberoptisk kabel, 10Base-F.

Fast Ethernet

Fast Ethernet giver en stigning i transmissionshastigheden, en ny standard, som understøtter 100 Mbps. Fast Ethernet kræver også brugen af ​​dyrere netværkshubs og netværksgrænsefladekabler - kategori 5 snoet par eller fiberoptisk.

Local Talk

Udviklet af Apple Computer, Inc., Local Talk er netværksprotokollen, der bruges til Macintosh-computere. Local Talk bruger Carrier Sense Multiple Access med Collision Avoidance (CSMA / CA) -metoden, mens en computer signalerer sin intention om at transmittere før den faktiske transmission. 23 Mbps.

ATM

Asynkron overførselstilstand (ATM) er en netværksprotokol, der overfører data med en hastighed på 155 til 2.499 Mbps. ATM-protokollen fungerer med en stjernetopologi, der bruger fiberoptisk eller snoet parkabling, og overfører data i små pakker med en fast størrelse. ATM understøtter transmission af forskellige medier, herunder lydkvalitet og billedbehandling i CD-kvalitet.