IGMP IP-protokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  IGMP, eller Internet Group Management Protocol, er et system til at organisere medlemmerne af en delt transmission via internettet via IP eller Internet Protocol. For eksempel, hvis flere personer deltager i en webkonference, skal de alle opleve de samme oplysninger på omtrent samme tid. Individer i gruppen er alle registreret og styret af værten og routerne via IGMP. IGMP er en del af TCP / IP-pakken, som de fleste internetforbindelser er baseret på, selvom den er fjernet fra versionens seks standarder, som bruger en alternativ metode til styring af multicaster. Der er tre versioner af IGMP.

IGMPv1

Den første version af IGMP blev offentliggjort i august 1989 som et middel til at dele dataoverførsler fra en enkelt kilde til flere forskellige klientcomputere eller -systemer. Det blev hurtigt indarbejdet i TCP / IP-pakken som standard for IP multicasting. Version One beskriver de meget grundlæggende elementer i IP multicasting samt metoder til oprettelse af en multicasting session og systemet til registrering af medlemmer af den pågældende session. IGMPv1-pakker indeholder oplysninger om typen af ​​forbindelse, de faktiske data, der overføres, og en 16-bit checksum for at sikre data er ikke beskadiget under transit.

IGMPv2

Den anden rate af IGMP blev udgivet i november 1997 , med en række forbedringer over den ældre version, herunder sikkerhedsforbedringer. Hurtigere netværk tilladt til bedre håndtering af store mængder data, og version 2 standarder indarbejdet nye evner og bekymringer, at øget båndbredde muliggjort. IGMPv2 giver også anbefalinger til vedtagelse på webhosts og netværks routere og indeholder et forenklet pakkeformat, herunder versionsinformation.

IGMPv3

Version 3 af IGMP blev udgivet i oktober 2002 og var en relativt enkel opdatering af visse elementer af IGMPv2. Det giver mulighed for hurtigere rapportering af klientdeltagelse, især i højbåndsbredde systemer, hvor systemer kan drage fordel af frigjorte ressourcer.