Mobil netværksproblemer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Mobiltelefoner bruges regelmæssigt i vores hverdag, og vi er afhængige af disse mobilnetværk for at hjælpe os med at drive forretning, holde kontakten med venner og familie og underholde os online. Dette trådløse overalt netværk for disse milliarder af opererende mobiltelefoner er dog ikke uden dets fejl, så der er regelmæssige problemer, som mobilbrugere skal være vant til at håndtere.

Døde zoner

Der er nogle områder hvor mobiltelefoner ikke arbejder på mobilnet eller kun arbejder på nogle specifikke operatører. Dette er områder, hvor mobilsignalet fra en bestemt transportør ikke når individuelle mobiltelefoner, fordi der ikke er en mobiltelefon tårn i nærheden, eller området er blokeret af noget, der fjerner signalet, såsom fly udstyr eller anden kraftig elektronik. Der er også områder, hvor styrken af ​​et tårn fra et mobilnet er stærkere end styrken af ​​et tårn fra et andet mobilnet. Disse døde zoner udarbejdes over tid af mobiltelefonfirmaer, men indtil da skal mobiltelefonbrugere håndtere deres mobilnet, der er nede i det lille område.

Fejlfinding

Der er en række bevægelige dele i mobilnetværk, som fungerer ret fluidt i det meste af tiden, de er i drift. Men som med ethvert teknologisk system er der periodiske fejl, som kan holde mobile brugere i stand til effektivt at snakke på deres mobiltelefoner eller ved at bruge mobilnetværket overhovedet. Disse spænder fra vejrproblemer, der blokkerer signalerne fra svagere tårne ​​til træer og lyn, der tager mobiltelefon tårne ​​helt op. T-Mobile oplevede et omfattende udbrud af sin mobiltelefontjeneste i hele Nordamerika i november 2009, hvilket forårsager panik blandt kunderne i løbet af en måned.

Ingen dækningsområder

Fjernområder i verden vil heller ikke have mobiltelefon dækning, selvom virksomheder arbejder gennem avanceret teknologi til at ændre det. I bjergområder eller isolerede ørkener er mobilnetværkerne relativt ubrugelige, selvom de fleste mobiltelefoner har nødbakterier, der sender et signal til nødpersonale, der kan søge i området. Når du kører langrend, bliver dette et stort problem, da folk ikke kan gøre forretninger på vej eller fortsætte telefonsamtaler, fordi der ikke er dækning. Da flere og flere mobiltelefon tårne ​​er bygget og flere eller flere satellitter ringer jorden, vil dette ændre sig.