Network Bridge Vs. en switch

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Operation

Det oprindelige formål med en bro var at forbinde to Ethernet LAN-segmenter. Broen ville læse hver ramme på hvert segment og videresende kun rammer, der blev adresseret til computere på det andet segment. En tabel af hvilke computere der blev tilsluttet, hvilke segmenter der blev bygget ved at undersøge kildeadressen i Ethernet-rammen. Rammen er en grundlæggende informationsenhed på et Ethernet-netværk og har en destinationsadresse og en kildeadresse.

Porte

Traditionelt havde en bro to porte og ville videresende rammer mellem de to porte. Da Ethernet begyndte at bruge snoet par ledninger, som det er almindeligt i dag, blev broer med flere porte fælles. I dag forbinder hver computer til en switchport. Skifteren sender kun rammer til en computer, hvis destinationsadressen i rammen er computerens adresse.

Funktioner

Skiftere har normalt flere funktioner end traditionelle broer. Funktioner kan omfatte administrationsindstillinger, HTTP-konfigurationsskærme, port adgangskontrol og virtuel LAN eller VLAN-support. Den grundlæggende drift af en netbro og en switch er identisk. Forskellen mellem dem er sædvanligvis emballage og funktioner. Broer er ældre enheder med kun to porte. Afbrydere er mere moderne enheder, der normalt har flere porte.