Sådan blokeres websteder med DNS

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log ind på din DNS-servers web tilgængelige kontrolpanel eller konfigurationsside.

2.

Klik på indstillingen for at ' Opret en Forward Lookup Zone. 'Den nøjagtige placering af denne mulighed varierer afhængigt af din DNS-udbyder og software. Giv zonen navnet på det websted, du vil blokere (for eksempel' google.com ', hvis du ønskede at blokere adgang til Google). Angiv zonen som 'primær'.

3.

Indstil aliaset 'CNAME' for zonen til webstedet eller IP-adressen, hvor du vil omdirigere brugeren.

4.

Indstil værts 'A' -optegnelsen til IP-adressen på den server, hvor du vil omdirigere brugeren. Indstil 'A' -rekordet s

Angiv CNAME til 'localhost' og dets 'A' -optegnelse til '127.0.0.1' for helt at blokere den målrettede hjemmeside.

/p>

6.

Gem din nye zone ved at klikke på knappen 'Gem', 'Udført' eller 'Afslut' på skærmbilledet til zonekonfiguration. Navnet på denne indstilling varierer afhængigt af din DNS-udbyder og software.

7.

Nulstil computerens DNS-cache. For at gøre det skal du klikke på 'Start' og derefter 'Kør.' Skriv 'ipconfig / flushdns' i tekstboksen og klik på 'OK'.

8.

Test din konfiguration ved hjælp af din webbrowser for at forsøge at besøge hjemmesiden .

Tips og advarsler

  • Mens der foretages ændringer af DNS'en, kan den bruges til at blokere bestemte websteder, det er ikke idiotsikker og kan let omgå. er flere andre mere effektive metoder, som f.eks. ændring af Windows-værtsfilen eller udnyttelse af et tredjeparts internetfilter.
  • Ukorrekte ændringer af dine DNS-indstillinger kan resultere i uønskede konsekvenser, herunder at forhindre dig i at få adgang til internettet. Kontakt din internetudbyder eller DNS-udbyder om at sikkerhedskopiere dine DNS-poster, før du foretager nogen ændringer.
  • Der er flere måder at blokere uønsket indhold på fra at nå din computer eller hjemmenetværk. En af disse er ved at ændre indstillinger på din DNS-server. Når du skriver en webadresse til en browsers adresselinje, skal din computer vide, hvor på internettet for at finde den pågældende side. For at gøre dette, sender din computer en forespørgsel til en domænenaverserver eller DNS, som derefter fortæller din computer den rigtige internetadresse (IP-adresse) til hjemmesiden. Du kan programmere en DNS-server til at blokere eller omdirigere anmodninger til bestemte websteder.