Sådan testes en DNS NSLookup

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' i nederste venstre hjørne af skærmen.

2.

Skriv 'cmd' i søgningen boks, der vises nederst til venstre og trykke på 'Enter'.(På nogle ældre versioner af Windows skal du klikke på 'Kør' først.)

3.

p> Skriv 'nslookup eHow.com' (eller din egen hjemmeside) og tryk 'Enter'.

4.

I resultatet er den første IP-adresse din egen, så det lister det domænenavn, du indtastede, og til sidst giver den dig IP-adressen til det pågældende domænenavn.For eksempel er eHow.com 98.124.249.20.

5.

Skriv IP-adressen NSLookup gav dig i din webbrowsers adresselinje og tryk 'Enter'. Det tager dig til den hjemmeside, du søger.

Tips og advarsler

  • Sørg for at du 'er tilsluttet internettet først - det virker ikke hvis du er offline.
  • Når du skriver 'eHow.com' i din webbrowser, gør din browser internetforbindelser for at finde den webserver, der indeholder eHows indhold. Internet er ikke organiseret for at finde eHow.com ved at søge efter 'eHow. com.' I stedet er 'eHow.com' faktisk et alfabetisk alias for eHows Internet Protocol (IP) adresse. For at finde eHows IP-adresse konsulterer din browser DNS-systemet (Domain Name Server) - et særligt system Webservere designet til at matche domænenavne til IP-adresser. NSLookup er et værktøj, du kan bruge og teste dig selv for at se DNS-systemet i aktion.