Årsager til multiplexing

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Multiplexing kombinerer flere kanaler med information over et enkelt kredsløb eller transmissionsvej ifølge 'Encyclopedia of Networking u0026 Telecommunications.' Multiplexing er et vigtigt træk ved TCP / IP, som står for Transmission Control Protocol / Internet Protocol, og som grundlæggende angiver procedurerne for, hvordan computere kommunikerer via internettet. Multiplexing bruges også stærkt på trådløse kommunikationssystemer.

Forbedre ydeevne

Ifølge computer science ekspert Lori Macvittie, spredning af nye web-baserede teknologier som AJAX (som står for 'Asynkron Javascript og XML') og SOA (serviceorienteret arkitektur) har gjort TCP-multiplexing til en nødvendighed. Dette skyldes, at de førnævnte teknologier dramatisk øger antallet af TCP-forbindelser på en given server til overvældende proportioner. Multiplexing gør det muligt for serveren at 'genbruge' eksisterende TCP-forbindelser på tværs af mange anmodninger, i stedet for at skulle åbne og lukke hundredvis eller tusindvis af TCP-forbindelser per sekund.

Forbedre kapacitet

Ved at reducere antallet af TCP-forbindelser der skal bruges til et bestemt antal brugere og anmodninger, får servere mulighed for at åbne yderligere forbindelser og tjene et større antal brugere. Denne fordel gælder ikke kun for servere, men også til webapplikationer og de operativsystemer der understøtter dem. For eksempel integrerer mikroblogging websteder som Twitter en teknologi kaldet 'Application Programming Interface' eller API, som kræver styring af mange TCP-forbindelser.

Gør konsolidering lettere

Fordi multiplexing maksimerer serveren ' s kapacitet gør det muligt for enhver tjenesteudbyder at reducere antallet af servere, der kræves for at tjene en bestemt brugerbase. Færre servere mindsker drifts- og administrationsomkostningerne og udsætter behovet for at erhverve yderligere servere, hvis der er behov for yderligere vækst.