Nordkorea Email Monitoring Laws

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Nordkorea offentliggør ikke officielt e-mail-overvågningsloven, selvom bevis viser, at onlineovervågning er tilladt og sandsynligvis udbredt. Bemærk, at kun et lille segment af hele befolkningen har adgang til en computer, endsige internetadgang. Mens nationen langsomt er kommet online de seneste år, er netværket begrænset til kommunikation inden for sine egne grænser.

Nordkoreansk forfatningsret

I teorien giver den nordkoreanske forfatning mulighed for en uafhængig retsvæsen og retfærdige forsøg. For eksempel garanterer artikel 67 i Nordkoreas forfatning ytringsfriheden og pressen, men US Department of Foreign Affairs noterer sig udenretslige handlinger, og overtrædelser af grundlæggende menneskelige friheder er fælles. I den henseende har Nordkorea måske ikke oprettet særlige vedtægter regulering af overvågningen af ​​e-mail, men det er vigtigt. Det nationale sikkerhedsbureau (Nordkoreas hemmelige politistyrke) kan og vil overvåge e-mail uanset den skrevne lov.

Forbrydelser mod revolutionen

Nordkorea har en drakonisk straffelov, der fastsætter dødsstraf og konfiskation af aktiver til en lang række 'forbrydelser mod revolutionen'. Forbrydelser omfatter skrivning af 'reaktionære' breve og besiddelse af 'reaktionær' tryksager, som begge kunne indgå via e-mail. Et stigende antal borgere har adgang til internettet og sender e-mails via mobiltelefoner købt på det sorte marked. Uanset hvilke meddelelser der er foretaget på disse enheder, er besiddelsen selv i strid med loven. For ikke længe siden blev en nordkoreansk mand henrettet af fyringskamp for at overtræde denne lov.

Kim Jong-Ils e-mail-konto

Selv om der ikke er meget kendt om e-mail-kommunikation i Nordkorea, er en e -mail adresse kan verificeres. Tilbage i 2000 fortalte Secretary of State, Madeleine K. Albright, Kim Jong-Il, at han 'kunne hente telefonen til enhver tid', som han svarede 'vær venlig at give mig din e-mail-adresse. 'Som statsoverhoved i Nordkorea kan han være en af ​​de nordkoreere, hvis e-mail-brug ikke overvåges.' New York Times 'siger også, at en håndfuld regering elit har international adgang til internettet via en rørledning i Kina, men i deres tilfælde er kommunikation 'næsten sikkert filtreret, overvåget og logget.'