Protokol Stack Definition

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

En protokol er en procedure, der regulerer dataoverførsel. En protokolstabel er et sæt af sådanne procedurer, der anvendes i kommunikationsnetværk.

Sektioner

Protokolstabler består af individuelle lag, som typisk er opdelt i tre sektioner: transport, applikationer og medier. Medie- og transportlagene interagerer med hinanden og bestemmer hvordan man arbejder med bestemte typer medier og hardware. Transport- og applikationslaggrensesnittet og bestemme, hvordan programmer kan etablere forbindelse til værten.

Process

En klient sender data til værten, som først føres ned hvert niveau i protokollestakken. Programmer, der kører ved hvert lag i stakken, tilføjer de oplysninger, der er nødvendige for at videresende klientdataene til det næste lag. Værten modtager dataene og sender også datapakker eller grupper til klienterne via sin egen protokolstabel, som fungerer på samme måde, men i omvendt rækkefølge. I erhvervslivet forbinder klienter ofte til internettet via en vært eller kilde til information og signaler. For at klienterne skal kunne kommunikere og sende information til værten, skal visse protokoller være på plads.