Sådan krympes et UTP-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Skær dit Cat5-kabel til den ønskede længde, hvilket giver en ekstra 5 tommer på hver ende til krympning og fejl.

2.

Fjern ca. 1 tommer af den ydre ledningsjack fra hver ende af kablet ved hjælp af dine trådstrippere.

3.

Sæt de snoet ledninger og læg dem ved siden af ​​hinanden i følgende rækkefølge : hvid / orange, orange, hvid / grøn, blå, hvid / blå, grøn, hvid / brun, brun.

4.

Skær ca. 1 millimeter fra toppen af ledninger med bladet på dit krympeværktøj for at sikre enderne er lige.

5.

Skub den flade række af ledninger i RJ-45-stikket. Når du holder konnektorklemmen nedad, ligger de orange ledninger på venstre side. Sørg for, at enden af ​​den ydre kappe lidt kommer ind i enden af ​​stikket for at reducere netværksfejl.

6.

Skub det nuforbundne RJ-45-stik i krympeværktøjet og fast klem håndtagene sammen. Afhængigt af crimperen kan du høre et klik, da stikket lukker rundt om ledningerne.

Tips og advarsler

  • Cat5-ledningen kommer i to grundlæggende typer : fast kerne og snoet streng. Solid core er beregnet til sjældent flyttede ledningsinstallationer, såsom indenfor vægge, mens snoet streng er beregnet til flere mobile applikationer, såsom patchkabler.
  • Køb den korrekte RJ-45-stik til ledninger. De to typer af tråd, fast kerne og snoet streng er optimeret til forskellige RJ-45-stik. Mens de er teknisk udskiftelige, får du det bedste resultat ved at bruge den korrekte sammenkobling.
  • Krympning af dit eget UTP (unshielded twisted pair) kabling giver dig mulighed for at spare penge ved at undgå den høje markering, der findes på forkrystalliseret kabel. Krympning af UTP-kabling i hjemmet vil også medvirke til at holde kablet i et stykke, da du kan skære netkabler til den nøjagtige længde, du har brug for. Denne proces er relativt ligetil, men det kan tage en vis praksis at perfektere.