Sådan konfigureres en Linksys WRT300N

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn en browser og indsæt din routerens IP-adresse. For at finde din routerens IP-adresse skal du klikke på 'Start' og åbne 'Kør' eller holde Windows-tasten nede og strejke 'r.' I kørselsboksen skriv 'cmd' og klik på 'OK'. Skriv 'ipconfig' i det næste vindue og tryk 'Enter'. Dette vil medbringe dine lokale netværksoplysninger. Routeren er din gateway til internettet, så nummeret der er angivet for gatewayen er din router IP-nummer.

2.

Indsæt dit brugernavn og kodeord, hvis din router eller modem kræver, at det bliver logget ind på routeren. Klik på 'OK'.

3.

Klik på fanen 'Trådløs' i øverste linje på næste skærmbillede. Vælg 'Basic Wireless Setting', hvis den ikke er indstillet som standard. Vælg 'Aktivér' i 'Trådløs netværkstilstand'.

4.

Vælg et navn for dit netværk og indtast det i 'Trådløst netværkskode (SSID).' Dette bliver hvad du leder efter, når du søger efter den trådløse forbindelse. Klik på 'Gem indstillinger.'

5.

Klik på 'Trådløs sikkerhed.' Vælg 'WPA' for sikkerhedstilstand. Denne indstilling giver dig mulighed for at vælge dit eget kodeord og er det nemmeste at arbejde med. Udfyld de skærmbilleder, der vises, og klik på 'Gem indstillinger.'

Linksys WRT300N er både en trådløs og bredbåndsrouter. Enheden indeholder det trådløse adgangspunkt, en indbygget 4-port fuld-duplex 10/100-switch til alle de ledede Ethernet-enheder og en router, der bringer hele netværket sammen og gør det muligt at bruge internetforbindelsen.