Funktioner i User Datagram Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Robusthed

Et fremtrædende træk ved UDP er dets robusthed af dataoverførsel via internettet. Dette er grunden til, at TCP / IP primært har standardiseret UDP til dataoverførsel i realtid, specielt når det kommer til overførsel eller modtagelse af stemme- / videopakker via netværk. På grund af denne robusthed er UDP også brugt i tjenester og protokoller som domænenavnssystem (DNS) og dynamisk hostkonfigurationsprotokol (DHCP).

Utilstrækkelig

UDP er hurtig, men upålidelig i naturen. Dette betyder, at når data bits overføres via UDP, kan deres modtagelse bekræftelse ikke nås på en automatiseret måde, i modsætning til TCP. Denne funktion af UDP forhindrer den i at blive brugt til tekst- eller tegnoverførsel / modtagelse på computernetværk.

Disarrangement

Datapakker, når de sendes over en protokol som TCP, ankommer på en arrangeret og samlet måde ved modtageren ' Denne egenskab mangler også i UDP, da det ikke garanterer at overføre databit eller pakker på en ordnet måde. Dette kan angives som selve grunden til dens robusthed og upålidelige transmission / modtagelse. User Datagram Protocol (UDP) er en datanetværksprotokol, som er blevet indarbejdet under arkitekturen af ​​den almindeligt anvendte Transmission Control Protocol / Internet Protocol (TCP / IP). Denne protokol definerer en robust måde at transmittere data i realtid (som stemme og video) fra et sted til et andet i form af individuelle datagrammer - en datapakke, der ikke har nogen bekræftelsesfunktioner forbundet med den.