Sådan konverteres en organisation til VoIP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konvertering til VoIP

1.

Indsaml oplysninger om tilgængelige VoIP-systemer, der passer til din organisations behov. Vælg leverandører, der sælger og installerer systemet. VoIP-sælger.

2.

Hold sælgerne underrettet. Under processen med at anmode om forslag til et VoIP-system, skal leverandørerne give oplysninger om dit computernetværk samt telefonens nummer og placering brugere i din organisation.

3.

Kontrollér, at du har tilstrækkelig båndbredde i din internetforbindelse til at håndtere VoIP-konvertering. Tilslutningen vil bære taletransmissioner såvel som regelmæssig internet data, så båndbredden til din forbindelse skal kunne rumme den ekstra belastning.

4.

Træn brugere på VoIP-systemet. I mange henseender fungerer systemet som en traditionel telefon , men VoIP-teknologien har også software, som integrerer kommunikationsfunktioner med hovedcomputernetværket. De fleste leverandører tilbyder træningsmaterialer.

Tips og advarsler

  • Når VoIP-teknologien var ny, var der problemer med stemmekvaliteten. Nogle mennesker er stadig bekymrede over, at stemmeforbindelsen ikke vil være så klar og pålidelig som en traditionel telefonlinje. Faktisk er mange af disse problemer blevet løst, og en konvertering til VoIP vil give dig fremragende telefonkvalitet.
  • VoIP eller Voice over Internet Protocol gør det muligt for telefonsystemer at fungere på samme kredsløb som en internetforbindelse. For en organisation at konvertere til et VoIP-system kræver det normalt køb og installation af et integreret system, der indeholder software- og hardwarekomponenter. Medmindre du ansætter en erfaren telekommunikationsekspert, skal du ansætte teknisk support for at installere og konfigurere systemet. Det vigtigste er at vælge et system, der passer til din organisations budget og behov.