Sådan sender du internet via USB-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut internetmodemet til enten koaksialkablet eller telefonforbindelsen, der kommer fra væggen. Forbindelsen du bruger afhænger af, om det er et kabel- eller DSL-modem. Følg modemets instruktionsdiagram, der følger med emballagen, for at tilslutte den korrekt. Hvis du bruger et DSL-modem, skal du placere filtre, der følger med modemet, på alle de andre telefonforbindelser i huset. Dette vil fjerne enhver støj, der kommer igennem på DSL Internet-linjen. Tilslut modemet til stikkontakten og lad det oprette.

2.

Tænd for din computer og indsæt den cd, der fulgte med modemet. Denne cd indeholder USB-drevene for at få internettet til at fungere via USB-kablet. Vent til instruktions CD'en starter, eller gå til 'Start', 'Computer' og klik to gange på cd-rom-drevet for at starte installationen. Følg instruktionerne på skærmen og klik på 'USB-installation', hvis du bliver bedt om det.

3.

Download og gem drevene til et USB-hukommelsesdrev, hvis du ikke har modemproducenten CD. Find modemproducenten og modellen placeret på en etiket på modemenheden. Skriv dette nummer ned, og på en computer med internetadgang navigerer du til producentens hjemmeside. Klik på 'Support', Downloads, 'eller en lignende kommando. Indtast modelnummeret i den relevante boks og download de korrekte drivere fra listen over muligheder, der vises. Vælg at gemme programmet på memory stick, når du får mulighed for at køre eller gemme programmet. Afbryd USB-hukommelsestagen og tilslut den til computeren, hvor du vil have drevene installeret. Find filen på memory stick og klik to gange for at starte installationen. Følg installationsvejledningen på skærmen.

4.

Slut den ene ende af USB-kablet til modemet i den relevante USB-port. Slut den anden ende af USB-kablet til USB-porten på din computer, når du bliver bedt om af installations-cd'en. Vent til cd'en færdiggør installationen og klik på 'Afslut', hvis du bliver bedt om det. Ellers vil programmet afslutte og lukke på egen hånd.

5.

Genstart computeren og kontroller, at de relevante indikatorlamper lyser på modemet. Bekræft dette med dit installationsdiagram, der fulgte med modemet. Internetindikatorlampen skal blinke. Hvis det ikke er tilfældet, skal du kontakte din internetudbyder.

6.

Åbn din webbrowser og surf på internettet, som du normalt gør.

Både kabel- og DSL-modemer har to typer installationer: enten USB eller Ethernet. Begge typer forbindelser virker godt, men der er tidspunkter, hvor du måske foretrækker at bruge USB-indstillingen. Hvis din computer f.eks. Ikke har en Ethernet-forbindelse, eller hvis Ethernet-kortet i computeren ikke fungerer korrekt, bliver det muligt at sende internettet via USB-kabelforbindelsen.