Sådan tilføjes LUN til VMware ESX

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Opret forbindelse til en iSCSI SAN

1.

Opret en VMkernel-port til fysiske netværksadaptere. Brug servicekonsollen til at gøre dette. Vælg en ESX vært. Vælg fanen 'Konfiguration' i ruden til højre og vælg derefter 'Netværk'. Klik på 'Tilføj netværk ...' fra menuen til højre. Vælg 'VMkernel.' Forlad valgknappen 'Opret en virtuel kontakt', og klik på 'Næste'. Indtast et passende navn til 'Network Label.' Indtast VLAN ID-oplysningerne, hvis det er relevant, og klik på 'Næste'. Indtast IP-indstillingerne for denne enhed, og klik derefter på 'Udfør'.En iSCSI-softwareinitiator kan ikke bruges, før en VMkernel-port er konfigureret til den.

2.

Aktiver software iSCSI initiator. Vælg en ESX vært. Vælg fanen 'Konfiguration', og vælg derefter 'Opbevaring Adaptere.' Vælg iSCSI initiator. Klik på 'Egenskaber', og klik derefter på 'Aktiveret.'

3.

Konfigurer 'Dynamic Discovery' eller 'Static Discovery' til SAN. Vælg en ESX vært. Vælg fanen 'Konfiguration', og vælg derefter 'Opbevaring Adaptere.' Vælg iSCSI Initiator, og derefter 'Properties'. Klik på fanen 'Dynamic Discovery' eller fanen 'Static Discovery'. Klik på knappen 'Tilføj ...' for at indtaste SAN-adressen eller SAN- og måloplysningerne (for Statisk Discovery).Når ' Dynamisk Discovery 'er aktiveret, hver gang initiatoren kontakter SAN, sender den en særlig anmodning kaldet' Send mål 'for dynamisk at liste, hvilke mængder der er tilgængelige. Hvis 'Statisk Discovery' er aktiveret, skal LUN-oplysningerne for hvert mål også indtastes.

4.

Scan efter tilgængelige LUN'er. Vælg en ESX vært, og vælg derefter fanen 'Konfiguration.' Vælg 'Storage Adaptors.' Klik på 'Rescan', som vises i den øverste højre region af konfigurationspanelet.Med iSCSI initiator konfigureret og et angivet SAN-mål er det muligt at scanne for mål. Dette kaldes også som scanning for LUN'er, fordi målinformationen vises med det logiske enhedsnummer.

Opret forbindelse til en fiberkanals SAN

1.

Bekræft, at ESX-værten er klar til at bruge sin host bus adapter (HBA). Vælg en ESX vært, og vælg derefter fanen 'Konfiguration.' Vælg 'Storage Adaptors.' Vælg HBA-enheden. Bekræft, at feltet 'Type' viser 'Fiber Channel'.Fiber Channel SAN-forbindelser er typisk konfigureret ved hjælp af HBA-enheder. Inden en HBA kan konfigureres til at oprette forbindelse til en SAN-lydstyrke, skal den konfigureres til brug. Hvis dette ikke er tilfældet, er det nødvendigt at geninstallere HBA-hardwareenheden.

2.

Scan efter tilgængelige LUN'er ved hjælp af servicekonsollen. Vælg en ESX vært, og vælg derefter fanen 'Konfiguration.' Vælg 'Storage Adaptors.' Vælg derefter Fiber Channel HBA. Klik på 'Rescan', som vises øverst til højre i konfigurationspanelet.

3.

Konfigurer flerværdipolitikken. Vælg en ESX vært, og vælg derefter fanen 'Konfiguration.' Vælg 'Storage Adaptors.' Vælg en HBA-enhed i vinduet 'Opbevaringskort'. Klik på 'Devices' knappen i 'View:' panelet. Højreklik på en LUN, og vælg 'Administrer stier.' Vælg mellem de mulige multipathing-politikker ved at bruge rullemenuen, der er mærket 'Sti-valg'.Det er ønskeligt at konfigurere flere netværksbaner mellem ESX-værterne og SAN lagringsenheder til de fleste virksomheder i VMware-miljøer. Valgmulighederne for multipathing afhænger af flere faktorer, herunder netværksmiljøet, opetidskrav og kapaciteterne i SAN og HBA-enhederne.

Tips og advarsler

  • Det er vigtigt at gennemgå dokumentationen for iSCSI-softwareinitiatoren eller HBA'en grundigt for at sikre, at alt er konfigureret korrekt.
  • Mens mange administratorer springer over konfigurere CHAP-godkendelse og multipathing for at få VMware-miljøet op og kører hurtigt, kan disse funktioner forhindre mange problemer i forbindelse med netværksbrud og administratorfejl.
  • Før du implementerer et produktions VMware-miljø, er det klogt at vurdere omhyggeligt kapaciteten i det netværk, som SAN og VMware-værterne er indsat. I det mindste skal du sikre dig, at jumborammer er aktiveret på både SAN-switche og ESX-værterne.
  • Hvis ESX-værterne skal konfigureres til at starte fra SAN, er det nødvendigt at konfigurere LUN-maskering for at forhindre bootvolumen er synlig. Hvis det ikke lykkes, kan værten overskrive sit eget boot-volumen og dermed deaktivere værten.
  • Delt opbevaring er rygraden i en virtualiseret infrastruktur, og lagringsområde netværk (SAN'er) bruges til at levere dette fælles lager til de fleste VMware-miljøer. For at kunne bruge en SAN er det imidlertid nødvendigt at konfigurere hver VMware ESX vært til at oprette forbindelse til SAN ved hjælp af logiske enhedsnummer (LUN) adresser. Trinnene til at gøre det er forskellige, når du tilslutter et iSCSI SAN-volumen og et SAN-volumen på fiberkanal.