Hub u0026 Switch Sammenligning

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Pakker

En pakke er en enkelt blok af data, der sendes via et netværk. Alle data, der sendes via netværket, er opdelt i en eller flere pakker, inden de sendes.

Hubs

Hubs er de mest grundlæggende af alle netværksenheder. For at oprette et netværk er flere computere forbundet til et hub. Når en computer ønsker at kommunikere med en anden computer på netværket, sender den en pakke til navet. Navet sender derefter kopier af denne pakke til hver computer på netværket. Den målrettede computer accepterer derefter pakken og sender et svarpakke ved hjælp af samme metode.

Switches

Switches er en mere effektiv metode til oprettelse af et netværk end en hub. Som en hub distribuerer omskiftere pakker mellem tilsluttede computere. I modsætning til et hub sender en switch kun en pakke til den målrettede computer, i stedet for hver computer, der er tilsluttet netværket. To af de enheder, der kan bruges til at netværkere en gruppe af computere, er hub og switche. Hubs og switches gør det muligt for computere at sende data til hinanden, men de fungerer lidt anderledes.