Sådan konfigureres en adresse med Linksys

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut direkte til Linksys router med et Ethernet-kabel, hvis en trådløs forbindelse ikke allerede er etableret.

2.

Åbn en web browser og indtaste adressen 'http://192.168.1.1' uden citater. Et adgangskode vindue vil dukke op. Lad brugernavnet være tomt og indtast 'admin' uden citater for adgangskoden. Hvis routeren tidligere er konfigureret, kan den have et andet brugernavn og kodeord.

3.

Konfigurer indstillingerne 'Internetopsætning'. Hvis du har et kabelmodem, skal du forlade standardindstillingen for DHCP. Hvis du har en DSL-forbindelse, skal du muligvis konfigurere PPPoE-indstillinger, som angivet af din internetudbyder, selvom DHCP stadig kan fungere. Disse indstillinger bestemmer IP-adressen, som routeren modtager fra internetudbyderen.

4.

Konfigurer indstillingerne 'Netværksopsætning'. Herfra kan routers IP-adresse ændres såvel som DHCP-serverindstillingerne. Disse er de IP-adresser, routeren udsender til klienter på netværket. Indstillingerne omfatter, om denne funktion skal aktiveres eller ej, og IP-adressen

Tips og advarsler

  • Når routeren er konfigureret korrekt, modtager den en IP-adresse fra Internetudbyderen, og den vil give IP-adresser til klienterne på netværket. Det er også muligt manuelt at konfigurere en IP-adresse på en klient og stadig bruge den til at bruge routeren til internetadgang. Hvis routeren f.eks. er indstillet til brug 192.168.1.x-undernetet, kan en klient manuelt konfigureres med en IP-adresse på 192.168.1.10 og stadig bruge routeren.
  • Hvis der ikke er internetforbindelse efter konfiguration af routeren, skal du logge ind på routeren og kontroller status siden. Status siden viser, om routeren modtager en IP-adresse fra internetudbyderen.
  • Linksys routere er designet til at blive installeret og konfigureret med minimal indsats og konfiguration. Men nogle gange skal konfigurationen ændres for at passe til forskellige netværk. En Linksys-router kan konfigureres på mange forskellige måder. Det mest almindelige er, at routeren både giver og modtager IP-adresser automatisk.