Sådan tilsluttes flere computere til en router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Tilslutning via en kabelforbindelse

1.

Tilslut Ethernet-kablet bag på computeren ved at skubbe det ind i porten, der ligner en stor telefonstik.

2.

Slut Ethernet-kablet til kontakten. En switch er en boks med mange porte til forskellige computere, der splitter forbindelsen fra routeren til forskellige enheder.

3.

Slut Ethernet-kablet fra kontakten til routeren via porten 'Internet', 'WAN' eller 'WLAN' afhængigt af det router, du har.

4.

Genstart computeren. Gentag disse trin for andre computere ved hjælp af en kablet forbindelse.

Tilslutning via en Wi-Fi-forbindelse

1.

Klik på ikonet Wi-Fi-forbindelse. Dette er på højre side af proceslinjen i Windows. For Windows XP og Vista ligner ikonet en lille computer eller computerskærm, som muligvis ikke har en X gennem den. I Windows 7 ligner ikonet søjlerne på en mobiltelefon. Igen kan det eller ikke have en X på den. For en Mac er det trådløse ikon øverst til højre på skærmen og ser ud som om runde bølger går op.

2.

Vælg netværket, der skal oprette forbindelse til ved at klikke på det . Netværkets navn vil være det navn, du gav routeren ved opsætningen eller routerens mærke, hvis du ikke gav det et navn. Mac og Windows 7 viser dig en liste over netværk, som den ser. XP og Vista vil medbringe op et nyt vindue med en liste over netværk.

3.

Klik på 'Connect' for at oprette forbindelse til netværket. Hvis du konfigurerer routeren med et kodeord, skal du indtaste adgangskoden når du bliver bedt om at indtaste den.

Tips og advarsler

  • Sørg for, at dit Wi-Fi-kort er tændt, når du forsøger at tilslutte. Nogle laptops få en knap til at tænde og slukke for Wi-Fi-kortet på siden af ​​maskinen eller over tastaturet.
  • En router er en enhed, der forbinder modemet og giver flere enheder mulighed for at oprette forbindelse til internettet via det. Enhederne tilsluttes routeren via et Ethernet-kabel eller trådløst via et Wi-Fi-kort i computeren. Når enhederne forbinder via routeren, vil de forbinde til internettet og hinanden.