Hvordan bestemmer jeg stalking via computer?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Udskrive en liste, der viser de hyppige forsøg på kommunikation fra gerningsmanden, efter at have gjort det klart for gerningsmanden, at disse meddelelser ikke er velkomne. Denne dokumentation hjælper dig og andre, hvis kontakten er seriøs nok til at rapportere til myndighederne.

2.

Søg råd fra en læge, hvis du oplever mareridt eller søvnløshed. Dette er en indikation på, at kommunikationen har nået et uacceptabelt niveau. (Potentielle effekter, Ref. 2). Senere kan din historie om lægehjælp til at klare chikane være et afgørende bevismateriale.

3.

Har du en frygt for din egen eller din families sikkerhed på grund af slørede trusler eller chikanerende kommunikation via computer, internet eller andre former for elektronisk kommunikation? Dette er et eksempel på cyberstalking.

Tal med en betroet ven og beskriv dine følelser af hjælpeløshed og angst, enten for hende eller en anden uindflydende person. Hun kan hjælpe dig med at afgøre, om du overreagerer. En gerningsmand kan bruge forskellige computerprogrammer, der sender gentag e-mails eller anden kommunikation til offeret, selvom han ikke er på sin computer. type aktivitet kan nå dig flere gange i løbet af dagen og i sidste ende vil påvirke dit daglige liv ved at forårsage uønsket følelsesmæssig stress.

5.

Kontakt internetudbyderen den person, der chikanerer dig. (Under 'Hvad skal du gøre' 'Ref. 1.) De fleste af disse virksomheder har politikker i sted mod enhver bruger, der misbruger eller chikanerer en anden person gennem sin tjeneste og vil fortælle dig, om dine påstande om misbrug falder ind under disse retningslinjer. Hvis de ikke har en politik eller ikke kan blokere personen fra at foretage yderligere kontakt, skal du ringe til din lokale politimyndighed for at få råd.

Tips og advarsler

  • Kontakt din e-mail-udbyder de fleste har et spamfilter, som du kan bruge til at undgå at modtage mere kontakt fra den enkelte. Chatrum tilbyder nogle gange denne type filter, hvis du kontakter dem og fortæller dem om chikane.
  • Modtagelse af uønskede fremskridt eller kommunikation via internettet, der har en truende eller chikanerende tone, kan betyde, at du er offer for cyberstalking. Dette er blevet mere almindeligt nu, da de fleste har computer og internetadgang til enhver tid på dagen eller natten. Cyberstalking er ikke kun en usynlig, harmløs trussel; det kan forårsage kaos på dit liv.