Sådan bruges en Mac-server i stedet for en pc-firewall

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Forbind både de indgående og udgående netværksgrænseflader. Mac-serveren sidder mellem internetforbindelsen og resten af ​​netværket.

2.

Åbn 'Systemindstillinger' ved at klikke på ikonet i Dock eller ved at vælge det fra 'Apple' -menuen øverst til venstre.

3.

Klik på 'Netværk' under 'Internet u0026 Wireless' og konfigurer IP-indstillingerne for hver grænseflade. På et forretningsnetværk skal den indgående grænseflade konfigureres som DHCP, medmindre internetudbyderen giver dig bestemte indstillinger. For det udgående interface skal IPv4 konfigureres manuelt med en statisk IP-adresse. 192.168.1.1 og 10.0.0.1 er populære valg. Indstillingerne 'Router' og 'DNS Server' skal svare til den valgte IP-adresse.

4.

Åbn 'Serveradministrator' og vælg 'Indstillinger u0026 gt; Tjenester'. Vælg 'Firewall' og 'NAT' -tjenesterne og klik på 'Gem'.

5.

Vælg 'NAT' -tjenesten under 'Servere'. Klik på knappen 'Gateway Setup Assistant'. Vælg internet (WAN) interface, og vælg derefter LAN-grænsefladen. Udfør guiden.

6.

Vælg 'Firewall' -tjenesten under 'Servere'. Klik på 'Indstillinger' for at konfigurere firewallindstillingerne for din særlige situation. Som standard er kun vigtige tjenester tilladt.

Tips og advarsler

  • Det er muligt at konfigurere NAT routing uden firewall indstillinger. Hvis det endelige mål er at skjule det lokale netværk fra det eksterne netværk (eller Internet), fungerer NAT effektivt som en firewall i sig selv.
  • Mac servere er designet til netværk og gør fremragende firewalls. Derudover omfatter alle Mac Xserve-modeller to Ethernet-porte, så de er klar til at fungere som firewalls uden for boksen med en vis softwarekonfiguration. Mac OS X er baseret på BSD UNIX, som er kendt for sin højtydende netværksstabel.